hrvatski tenisač

Čilić osvojio naslov u Huanghzou

| Autor: Hina
(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić/Pixsell)


Hrvatski tenisač Marin Čilić, koji je trenutačno 373. na ATP ljestvici, osvojio je naslov na teniskom ATP turniru u Huanghzouu nakon što je u u finalu ATP turnira u kineskom Huangzhou 7-6, 7-6 pobijedio 43. tenisača svijeta Zhizhena Zhana iz Kine  

U vrlo neizvjesnom meču, koji je trajao sat i 53 minute, oba su seta odlučena u tie breaku. U prvom setu ni jedan tenisač nije izgubio svoj prvi servis, a i u tie breaku je bilo slično do 5-5 kada je Čilić napravio mini break. Nakon toga je Čilić dobio i svoj servis pa i set. Drugi je set bio nalik prvome, ni jedan tenisač nije izgubio svoj servis do tie breaka u kojem je opet bolji bio Čilić. 

Čilić je u meču sevirao 18 aseva, a kineski tenisač 14. Obojica su dva puta spasili svoj serivis, Čilić je imao više winnersa, 34, ali i više neprisiljenih grešaka 14, za razliku od Zhana - 14 winnersa, devet neprisiljenih grešaka. 

Čilić je u svom 37. ATP finalu u karijeri, i prvom nakon Tel Aviva 2022., osvojio svoj 21. naslov u karijeri. Zadnji naslov prije ovog osvojio je u Sankt Peterburgu 2021. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter