Istra kup

FOTO / Održano natjecanje u preponskom jahanju u Poreču

| Autor: Glas Istre
(Foto: Istra kup)

(Foto: Istra kup)


U subotu je održano predzadnje, 5. kolo Istra kupa u preponskom jahanju, u Poreču, u organizaciji KK Philipos Poreč te uz podršku Grada Poreča.

(Foto: Istra kup)(Foto: Istra kup)

Prekrasno vrijeme okupilo je brojnu publiku i natjecatelje a maleni gledatelji i zaljubljenici u konje imali su i priliku za vrijeme trajanja turnira šetati se na konjima po prekrasnoj Zelenoj Laguni uz stručno vodstvo članova konjičkog kluba. 

(Foto: Istra kup)(Foto: Istra kup)

Na natjecanju je bilo ukupno 44 starta u 5 utakmica a najuspješniji bili su: Na utakmici visine 60cm bez greške odjahale su Naja Jugovac na Fabuli (KK Sv.Eufemija) i Nikol Mihatović na konju Mišku (KK PhiliposPoreč).
Na utakmici visine 80cm prvo mjesto osvojila je Lucija Peharda na Caro-Cop (KK Sv.Eufemija), drugo mjesto Lamija Hasanagić na Mount Everestu a treće Mia Mattichio na Caruso's Cool Kid, obje iz KK Philipos Poreč. 

(Foto: Istra kup)(Foto: Istra kup)

Na utakmici visine 90cm slavila je Rahela Bertoša na njezinom Mišku, drugo mjesto pripalo je Hani Kukac na Flash Backu, a treće mjesto Adeli Slivar na konju Tito, sve tri djevojke iz KK Philipos Poreč. 
Na utakmici visine 100cm pobjedu je odnijela Paula Udović na Dori (KK Batida), drugo mjesto osvojila je Greta Marušić na Corvetti (KK Astra) a treće mjesto Zara Štoković na Tari (KK Hipos).
Najvišu i najzahtjevniju utakmicu visine 110 osvojio je Toni Vlačić na konju Ciriaco (KK Astra), drugo mjesto pripalo je Pauli Udović na Dori a trećeplasirana bila je Viktori Nefat na Opri (KK Philipos Poreč).
Pored pehara i rozeta koje su natjecatelji osvojili, također su dobili i sponzorske nagrade od Vinarije Marijan Arman, bakalar od Bakalar Milena te hranu za konje od Kušić promet.

Natjecateljima i njihovim konjima predstoje pripreme za Finale Istra kupa, koje će se održati u Medulinu 5.10., nakon kojeg će se idući dan održati i prvenstveno Istarske županije u preponskom jahanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter