liga nacija 

Dalić objavio popis za utakmice protiv Škotske i Poljske

| Autor: Hina
(Snimio Vedran Karuza /  Novi list)

(Snimio Vedran Karuza / Novi list)


Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozvao je 25 igrača za utakmice protiv Škotske i Poljske koje će biti odigrane u listopadu u okviru UEFA-ine Lige nacija.

Vatreni nastavljanju natjecanje u Ligi nacija domaćim susretom sa Škotskom 12. listopada u Zagrebu (18 sati), a potom ih tri dana kasnije čeka gostovanje kod Poljske u Varšavi (15. listopada u 20.45 sati). Izbornik Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača te je uputio šest pretpoziva (Nikola Vlašić, Marco Pašalić, Nediljko Labrović, Toni Fruk, Robert Ljubičić i Dominik Prpić).

"Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu", izjavio je izbornik Dalić.

"Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske", poručio je izbornik.

Vatreni će se okupiti 7. listopada u Zagrebu gdje će trenirati do utakmice sa Škotskom u Maksimiru. Svjetski brončani potom putuju u Varšavu 14. listopada, gdje će odraditi službeni trening dan uoči utakmice protiv Poljske.

Nakon dva kola u skupini 1 Lige A, Hrvatska dijeli drugo mjesto s Poljskom s osvojena tri boda. Prvoplasirani Portugal je stopostotan nakon dvije domaće utakmice u rujnu, dok je Škotska na začelju bez bodova. Prve dvije reprezentacije izborit će četvrtfinale Lige nacija, posljednja ekipa ispast će u Ligu B, dok će trećeplasirana igrati doigravanje za ostanak u Ligi A.

Hrvatska brani srebrnu medalju iz prethodnog izdanja Lige nacija, kada je preko Francuske, Danske i Austrije izborila završni turnir, gdje je pobijedila Nizozemsku u polufinalu prije finalnog sraza sa Španjolskom koja je bila uspješnija nakon jedanaesteraca.

Popis igrača za utakmice sa Škotskom i Poljskom:

Vratari: Dominik Livaković (Fenerbahče), Ivica Ivušić (Pafos), Dominik Kotarski (PAOK)

Obrambeni: Joško Gvardiol (Manchester City), Duje Ćaleta-Car (Olympique Lyon), Borna Sosa (Torino), Josip Šutalo (Ajax), Marin Pongračić (Fiorentina), Martin Erlić (Bologna)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Manchester City), Mario Pašalić (Atalanta), Luka Ivanušec (Feyenoord), Luka Sučić (Real Sociedad), Kristijan Jakić (Augsburg), Martin Baturina (Dinamo), Petar Sučić (Dinamo), Nikola Moro (Bologna)

Napadači: Ivan Perišić (PSV), Andrej Kramarić (Hoffeinheim), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Trabzonspor), Marko Pjaca (Dinamo), Ante Budimir (Osasuna), Igor Matanović  (Eintracht Frankfurt)

Pretpozivi: Nikola Vlašić (Torino), Marco Pašalić (Rijeka), Nediljko Labrović (Augsburg), Toni Fruk (Rijeka), Robert Ljubičić (AEK), Dominik  (Hajduk)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter