izbornik

Marinko Mavrović uoči susreta s Argentinom: U jednoj utakmici sve je moguće

| Autor: Hina
(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)

(Snimio Sanjin Strukić / Pixsell)


U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici je zaista sve moguće, poručio je izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Marinko Mavrović kada je postalo jasno da njegove odabranike u osmini finala SP-a čeka Argentina.

Nakon što su završeni i posljednji susreti po skupinama Svjetskog futsalskog prvenstva u Uzbekistanu, poznati su parovi osmine finala. Hrvatska će tako u osmini finala igrati protiv svjetskog dopravaka Argentine.

Utakmica je na rasporedu 27. rujna u Humo areni u Taškentu u 17.00 sati po hrvatskom vremen.

"Sretni smo što smo ostvarili plasman među šesnaest najboljih reprezentacija na svijetu, to je veliki uspjeh. Ostvarili smo zacrtano, ali naravno da smo u nokaut fazu natjecanja željeli ići kao drugoplasirana reprezentacija u skupini. Na žalost, poraz od Tajlanda u prvoj utakmici učinio je svoje. Ono što raduje jest igra protiv Kube, iako je realizacija, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, malo štekala i u toj utakmici. Trebali smo u određenim situacijama jedni druge bolje ispoštivati, u svakom slučaju u našoj igri ima još prostora za napredak," kazao je Mavrović za HNS.

Hrvatska se probila u drugi krug SP-a kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe. U skupini je upisala poraze od Tajlanda (1-2) i Brazila (1-8), te porazila Kubu (7-0).

S druge strane Argentina je prošla kroz skupinu s tri pobjede - protiv Ukrajine (7-1), Afganistana (2-1), te Angole (9-5). "Gauči" su na posljednjem SP-u u Litvi 2021. osvojili drugo mjesto nakon što su izgubili od Portugala sa 1-2. Argentina ima i svjetsko zlato iz 2016.

"Argentina je na zadnjem Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Portugala, a na prvenstvu prije toga bila svjetski prvak. Dakle, riječ je o fantastičnoj momčadi s puno sjajnih igrača koji igraju u Europi. Argentinu krasi fanatizam i jak pritisak na loptu, presing po cijelom terenu, moćni su u razbijanju igre protivnika. Dobro ćemo ih analizirati i vidjeti na koji način igrati protiv njih, postoji opcija i da igramo zonu. U svakom slučaju, sve ćemo uzeti u obzir," poručio je izbornik iz Uzbekistana.

"U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici je zaista sve moguće," dodao je Mavrović.

Pobjednik iz tog dvoboja u četvrtfinalu će igrati protiv boljeg iz susreta Portugal - Kazahstan.

U osmini finala će igrati i Brazil - Kostarika, Nizozemska - Ukrajina, Španjolska - Venezuela, Paragvaj - Afganistan, Iran - Maroko, te Tajland - Francuska.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter