unapređenje rada kluba

Službeno predstavljen novi glavni trener Vaterpolo kluba Pula Damir Burić

| Autor: Glas Istre
(Foto Vaterpolo klub Pula)

(Foto Vaterpolo klub Pula)


Danas je na Gradskim bazenima "Dino Makovac" održana press konferencija Vaterpolo kluba Pula na kojoj je Damir Burić predstavljen kao novi glavni trener kluba te trenera kategorije U13, što predsjednik smatra velikim korakom u unapređenju rada kluba. Također je predstavljen kapetan seniorske ekipe, Damjan Kosanović, treći najbolji strijelac prošlogodišnje 1B Hrvatske vaterpolske lige sa 44 pogotka, kojeg Sušac ističe kao ključnog motivatora i vođu tima.

Damir Burić zahvalio se na riječima podrške te najavio početak svog službenog trenerskog angažmana 23. rujna. Iako je imao priliku razvijati karijeru u uspješnijim klubovima, naglasio je da mu je najveća želja oduvijek bila raditi u matičnom klubu. Zadovoljan je homogenom upravom kluba i zajedničkom vizijom podizanja kluba na višu razinu, osobito u radu s djecom. Burić će preuzeti generaciju 2011. godište i mlađe, te će koordinirati rad svih ostalih kategorija i trenera u klubu, uz aktivno sudjelovanje u pripremi treninga.

Predsjednik Sušac je najavio i sudjelovanje seniora u 1B HVL, a potom je kapetan Damjan Kosanović, izrazio zadovoljstvo prijavom za novu sezonu i naglasio koliko je bilo izazovno zadržati tim na okupu zbog privatnih i fakultetskih obaveza. Najavio je i dolazak nekoliko pojačanja s ciljem poboljšanja rezultata u novoj sezoni.

Sljedećeg tjedna kreće i škola vaterpola, a treninzi će se održavati tri puta tjedno – utorkom i četvrtkom od 19.30 do 21.30, te subotom od 12.30. Sušac je naglasio da će svi zainteresirani imati priliku trenirati i u dodatnim terminima.

Škola vaterpola nudi djeci ne samo priliku za bavljenje sportom, već i izgradnju zdravih navika, timskog duha i discipline, uz zajamčeno mnogo igre i zabave u pozitivnoj atmosferi. Poziv je otvoren za svu djecu koja žele učiti od iskusnih trenera i postati dio ove sportske zajednice.

8. Memorijalni turnir Robert Dorić, međunarodno natjecanje za kategoriju U13, će se održati od 13. do 15. prosinca. Detaljne informacije o turniru bit će objavljene naknadno.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter