podvodna orijentacija

Medulinke osvojile Europski kup klubova

| Autor: Goran Rojnić
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Članovi RSK "Mladost" Medulin i RSK "Boškarin" Pula, u sastavu Ema Ivetić, Lea Ikić Čupev, Barbara Matika, Dora Komparić, Leon Čupev i Robert Čupev, boravili su na trening kampu u Gyekenyesu u Mađarskoj gdje su sudjelovali na Amphora Cupu i Europskom kupu klubova. Na događajima je sudjelovalo 70-ak sportaša koji su predstavljali Estoniju, Ukrajinu, Češku Republiku, Italiju, Hrvatsku i Mađarsku.

Na Amphora kupu održano je nekoliko disciplina, uključujući Zvijezdu, Reperi 5, Paralel Slalom i dječju utrku Repera 5. Ema Ivetić osvojila je treće mjesto u disciplini Reperi 5 i Paralel Slalom, dok je Leon osvojio srebrnu medalju u dječjoj orijentacijskoj utrci. Dori i Lei je za dlaku izmaklo pobjedničko postolje u disciplini Paralel Slalom, a Barbara i Ema su isplivale norme za juniorsku, odnosno seniorsku reprezentaciju Hrvatske u disciplinama Zvijezda i Reperi 5.

Na Europskom kupu klubova u juniorskoj konkurenciji briljirala je Barbara Matika koja je osvojila zlato u M – kursu te u disciplini MONK u paru s Dorom Komparić. U grupnoj disciplini "Mladost" je osvojila zlatnu medalju u sastavu Ema Ivetić, Lea Ikić Čupev, Barbara Matika i Dora Komparić. Osim ekipnog zlata, Ema Ivetić i Lea Ikić Čupev osvojile su broncu u disciplini MONK. Leon Čupev je u dječjoj orijentacijskoj utrci osvojio drugo mjesto.

Ovo iskustvo pokazalo se kao izvrsna priprema za seniorsku reprezentativku Emu Ivetić, koja će uz juniora Luku Bohača predstavljati Hrvatsku na Europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji u Berlinu.

Na ovom Europskom kupu u Mađarskoj Barbara Matika osvojila je najviše medalja među hrvatskim sportašima, ukupno tri zlata. Odličan je bio i Tin Miloš iz SRD "Viševica" Fužine koji je osvojio zlato, srebro i broncu. Unatoč postignutim uspjesima, ni Barbara ni Tin nisu prepoznati od strane Hrvatskog ronilačkog saveza kao perspektivni mladi talenti te nisu ušli u hrvatsku juniorsku reprezentaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter