poi

Zohil izgubio četvrtfinale, Komar u paru zapeo u skupini

| Autor: Goran Rojnić
(Reuters)

(Reuters)


Posljednja dva dana Paraolimpijskih igara u Parizu nisu bila uspješna za istarske sportaše. Borna Zohil, mladi stolnotenisač iz Pomera, zapeo je u osmini finala porazom od švedskog predstavnika, iako je imao veliku priliku dohvatiti četvrtfinale, dok je boćar Davor Komar u paru s Anamariom Arambašić u konkurenciji parova upisao u skupini dva visoka poraza. Oba istarska sportaša oprostila su se tako od daljnjeg natjecanja.

Davor Komar i Anamaria Arambašić početak igranja u parovima započeli su na najgori mogući način. U skupini s parovima Kine i Kanade u prvom meču u jutarnjim satima doživjeli su visok 0:7 poraz od kineskog para. Kineski predstavnici su u svakom od četiri dijela meča bili uspješniji od hrvatske kombinacije (0:2, 0:1, 0:2, 0:2), i Komar i Arambašić morali su se "vaditi" u drugom meču u skupini protiv kanadskog para u poslijepodnevnim satima.

Kako je Kanada u prvom susretu skupine s 8:5 svladala kineski par, i to nakon što su Kinezi na polovici susreta vodili 5:0, bilo je jasno da istarskog paraolimpijca i njegovu partnericu očekuje izrazito težak zadatak. Već u prvoj dionici susreta protiv Kanade hrvatski je par došao u velik zaostatak 0:3. Komar i partnerica u drugoj dionici stigli su na minimalni zaostatak (2:3), no u trećoj dionici razlika se opet značajno poveećala (2:6) i bilo je jasno da je natjecanje za hrvatski par okončano, završilo je 4:6.

Pomerac Borna Zohil propustio je veliku priliku plasirati se u četvtfinale Paraolimpijskiih igara u Parizu u konkurenciji stojećih stolnotenisača. Njega je u dramatičnom meču zaustavio Šveđanin Emil Andresson s 2:3, nakon što je mladi član STK Pula vodio u setovima s 2:0. Ništa tada nije upućivalo da će Šveđanin zaustaviti Zohila, koji je protivniku u prva dva seta dozvolio četiri, odnosno pet poena.

Međutim, sljedeća dva seta otišla su na švedsku stranu, a Zohil je dohvatio osam poena. U petom odlučujućem setu takav scenarij je očito utjecao na mladog Pomerca, koji je stigao tek do šest poena i ispao s turnira.

Zohil je s Mirjanom Lučić u mješovitim parovima dogurao do četvrtfinala i za mladog 17-godišnjeg Pomerca, najmlađeg na ovim Igrama, Pariz je bio sasvim sigurno sjajno iskustvo, a i četvrtfinale u parovi i osmina finala pojedinačno su rezultati kojima se može ponositi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter