17-godišnji stolnotenisač iz Pomera

Zohil: Ispunio sam cilj, žarko sam želio ići u Pariz

| Autor: Roberto Car
REKET, STOL I PARAOLIMPIJAC - Borna Zohil (Snimio: Mihael Stojanović)

REKET, STOL I PARAOLIMPIJAC - Borna Zohil (Snimio: Mihael Stojanović)


Pomer je sportski centar Istre! Malo mjesto u općini Medulin ima ovog ljeta dvojicu olimpijaca. Martin Dolenc postao je nedavno u Parizu prvi hrvatski kajtaš koji je nastupio na Olimpijskim igrama, a sad će na Paraolimpijskim igrama u Parizu nastupiti stolnotenisač Borna Zohil. Ovaj 17-ogodišnji učenik Tehničke škole u Puli, smjer geodetski tehničar, tvorit će uz atletičarku Mikelu Ristoski i boćara Davora Komara tercet istarskih paraolimpijaca u Parizu.

A nije bilo nimalo jednostavno izboriti nastup u Parizu, nastup među samo 20 odabranih u njegovoj kategoriji. Nastup su direktno izborili prvih 12 sa svjetske rang liste, uz pet kontinentalnih pobjednika. Zohil je direktan plasman ispustio za samo jedno mjesto.

- Za jedno mjesto, odnosno za samo dva boda. Toliko sam zaostajao za 12. na svijetu kad su se liste za POI zatvorile krajem travnja. Stoga mi je jedina šansa da izborim POI bila da idem na kvalifikacijski turnir u u tajlandskoj Pattayi i da tamo budem prvi. Samo pobjednik je ostvarivao plasman u Pariz. Tamo je u mojoj kategoriji bilo 30-ak igrača, većinom iz azijskih zemalja, iz Singapura, Japana, Indonezije. Igrao sam ukupno sedam mečeva i pobijedio u šest. Izgubio sam prvi meč u grupi te sam dalje prošao kao drugoplasirani, a potom sam pobijedio sve do kraja i izborio plasman na POI - prisjetio se Zohil, koji je na tom turniru opravdao status prvog nositelja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter