ženski rukomet

Umažankama se vratila Nataša Miočinović. Uskoro kreću pripreme

| Autor: Mijat Gavran
(Foto: ŽRK RUDAR)

(Foto: ŽRK RUDAR)


Poslije turbulentne sezone u kojoj su sačuvale status drugoligašica, umaške »lavice« umnogome brojnije i kvalitetnije kreću s pripremama za novu sezonu. Prvo će stručni stožer obaviti testiranje igračica u petak, a ono pravo započinje u ponedjeljak, sudeći po svemu sudeći na otvorenom. O novostima koje su su tijekom ove stanke događale u klubu informirao nas je predsjednik kluba Damir Grünbaum koji je s ostalim članovima Izvršnog odbora imao pune ruke posla.

- Dok su igračice na zasluženom odmoru, pred Izvršnim odborom je ustaljena zadaća oko osiguranja optimalnih uvjeta za aktivnosti svih klupskih selekcija tijekom sezone i natjecanje. Naravno, uz to neizbježno ide i pitanje igračkog kadra s kojim smo u prošloj natjecateljskoj godini imali poteškoća, prvenstveno zbog ozljeda i odlaska na stuzdij nekoliko igračica. No, situacija se u posljednje vrijeme znatno popravila povratkom nekolicine naših igračica - kaže predsjednik umaškog ženskog rukometnog kluba. - Mogu bez dvojenja kazati da smo prezadovoljni obavljenim poslom vezanim za igrački kadar s kojim ambicioznije ulazimo u nadolazeće prvenstvo.

Sve je na tragu poznate klupske orijentacije - oslanjanja na domaće snage. Vratili smo u naše redove znanu i iskusnu Natašu Miočinović, kao i dvije darovite juniorke Maju Medicu i Riju Sinčić. Pribrojimo njima i oporavljenu mladu reprezentativku Leonardu Černeku, čiji bi povratak za ekipu trebao puno značiti. Nadam se da ćemo s prošlosezonskim kadrom, koji je prošao »trnovit« put do ostanka u ligi, imati zapaženiju ulogu u drugoligaškoj konkurenciji. Izuzev golmanice Saše Sladić, sve će druge igračice braniti boje našeg kluba. Uz iskusne Mandić, Blašković, Selar, Kernjus i Brkljaču tu je plejada mlađih i darovitih igračica. Stručnu smo ekipu ojačali poznatim trenerom mlađih uzrasta Senadom Imamovićem, koji će svojim animatorskim i stručnim vrijednostima učiniti sve za što kvalitetniji ustroj i rad s najmlađim selekcijama i njihovo stasanje kroz natjecanje.

Iako nam je predsjednik Grünbaum natuknuo da su »lavice« brojnije za još dvije kvalitetne igračice, otkrivanje imena je izostalo. Ostaje nam da i to saznamo na prvom okupljanju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter