Dušan Tadić

Srpski kapetan završio reprezentativnu karijeru

| Autor: Hina
(Foto: Reuters)

(Foto: Reuters)


Kapetan srpske nogometne reprezentacije Dušan Tadić (35) objavio je u četvrak kako završava svoju reprezentativnu karijeru.

"Osnovni razlog ovog priopćenja je taj da sam donio odluku da se oprostim od dresa reprezentacije Srbije. Bih li mogao i u budućem periodu biti koristan - neka procijeni struka, javnost ili tko već smatra da je pozvan da o tome diskutira i tko misli da je dio nogometnog ambijenta. Reprezentacija je za mene uvijek bila ljubav. Ljubav prema državi, ljubav prema narodu, ljubav prema igri, natjecanju, druženju… Mnogo toga smo prošli zajedno - radost, tugu, osmjehe, krv, sreću, a bilo je dosta bola i patnje. Nijedan klupski neuspjeh ne može zaboljeti kao reprezentativni, ali isto tako nijedan klupski uspjeh ne može donijeti radost kao uspjeh u dresu Srbije", napisao je Tadić na svom Instagram profilu.

Tadić je za srpsku reprezentaciju debitirao u prosincu 2008. te je sa 111 nastupa rekorder susjedne nam države. U reprezentativnom je dresu postigao 23 pogotka uz 40 asistencija, a bio je sudionik svjetskih prvenstava 2018. i 2022. te EURA 2024.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter