Istarskim klubovima ukupno sedam medalja

Mia Jadreško prvakinja na 100m leptir

| Autor: Roberto Car
(Foto: PK Arena)

(Foto: PK Arena)


Plivačice i plivači istarskih klubova Arene, Pule i Delfina uspješno su nastupili na prvenstvu Hrvatske za kadete (50m bazen) koje se održalo u Zagrebu na bazenskom kompleksu Svetice. Na istarski poluotok stiglo je ukupno sedam medalja, zlato, dva srebra i četiri bronce.

Plivačice i plivači Arene osvojili su u Zagrebu zlato i dvije bronce. Naslovom prvakinje Hrvatske okrunila se Mia Jadreško pobijedivši na 100m leptir u vremenu 1:08.85 minuta. Mogla je Jadreško ovom zlatu dodati i srebro na 400m slobodno, ali je bila, po »arenašima« nekorektno diskvalificirana. Jadreško je usto osvojila i četvrto mjerasto na 200m mješovito (2:36.85). Brončane medalje za Arenu osvojili su Loren Benčić na 50m prsno, s vremenom 33.19 sekundi, i Paola Kovačić na 100m leđno, s vremenom 1:12.46 minuta. Štafeta Arene 4x50m za plivačice bila je četvrta, a bronca im je pobjegla za samo 16 stotinki.

U redovima Pule istaknuo se Ivor Markulinčić s dvije brončane medalje u disciplinama 50m i 100m leđno, a Pula je osvojila ukupno odlično četvrto mjesto u konkurenciji 42 kluba. Treba istaknuti i da je Ivor bio najmlađi plivač na postolju u svojim disciplinama, što je definitivno dokaz da su njegovi rezultati vrijedni svake pohvale.

Uz osvajača medalja istaknuli su se i oni kojima je medalja izmakla »za dlaku«. Erik Karlić odličnom utrkom u disciplini 50m prsno zauzeo je četvrto mjesto (33.54), a medalja mu je izmakla za samo 35 stotinki. Luna Kocijančić u istoj se disciplini također plasirala se na četvrto mjesto (37.24), ali je svojim nastupom pokazala kako će i sljedeće godine biti u borbi za mjesto na postolju.

Muška kadetska štafeta u sastavu Ivor Markulinčić, Erik Karlić, Dominik Ivančić i Luka Cergna odlično odrađenom utrkom zauzela je četvrto mjesto među 20 ekipa u disciplini 4x50m mješovito.

Rovinjski Delfin osvojio je dvije srebrne medalje, a obje je izborio Toma Popović. On je osvojio srebro na 100m leptir u vremenu 1:03.43 minute i srebro na 50m leptir s rezultatom 28.19 sekundi.


Podijeli: Facebook Twiter