GIMNASTIKA

Odličja za umaške gimnastičke nade: Osvojili simpatije na državnom prvenstvu

| Autor: Mijat Gavran
Umaške kadetkinje

Umaške kadetkinje


Ne samo da su bili dionici prvenstva Hrvatske u osječkom domu gimnastike, u svim programima tog atraktivnog sporta, nego su članovi umaškog kluba osvojili simpatije publike i pregršt odličja. U dobrano jakoj konkurenciji osim seniorske, među više od 550 natjecatelja sviju mlađih dobnih skupina iz 39 udruga Lijepe Naše, uspjeh je time veći.

Izuzetan je uspjeh u juniorskom uzrastu, u apsolutnom programu ostvario Manuel Matijašec osvajanjem srebra u preskoku, a vježbom na tlu zauzeo je četvrto mjesto. To je najveći domet nekoga od umaških natjecatelja u tako zahtjevnom programu kojeg je s puno uspjeha svladao taj uporni mladac.

Sudionica prvenstva Hrvatske u apsolutnom programu je bila i Laura Hanzl, koja se plasirala na vrlo dobro osmo mjesto. O tim postignućima iskusni gimnastički stručnjak koji radi s umaškom mladeži podijelio je s nama dojmove s osječke gimanstičke smotre.

- Osim dobrog vježbanja na koje nas je Manuel naviknuo u zadnje vrijeme, nitko od njega u takvoj konkurenciji nije očekivao nešto slično. Ipak, on je sve iznenadio, prvenstveno rivale i velikom broju njih pokvario planove za najviši plasman. To što se svrstao među najbolje nije bio splet okolnost, nego plod sustavnog i ustrajnog vježbanja u želji da učini iskorak u svojoj podužoj gimnastičkoj priči.

U mlađoj konkurenciji bio je nadasve dominantan i sad marljivije nego ikad vježba kako bi do izražaja došao njegov potencijal u brojnom i uvelike kvalitetnom juniorskoj konkurenciji. Za vježbu na tlu ostao je uskraćen za još jednu medalju od koje su ga dijelili filigranski detalji. Ovog trenutka on najvjerojatnije nije svjestan svoga postignuća, ali će za izvjesno vrijeme spoznati što je ostvario. Sigurno da Manuelovo srebro ima dodatni sjaj, ako se zna da smo daleko od uvjeta u kojima drugi rade, kazao je trener Franz Herzmansky.

Razloga za gotovo podjednako zadovoljstvo poslije nastupa u obaveznom programu imale su i umaške kadetkinje i trenerica Natalija Baioch zbog osvajanja trećeg mjesta. Novi je to doseg darovite generacije umaških »lastavica« te nezaboravni trenutci s postolja, rame uz rame, uz najuspješnije vršnjakinje Lijepe Naše. I stoga je razumljivo veselje u znaku kojeg je protekao put iz Osijeka, u kojem su s kolajnama oko vrata uživale Laura Hanzl, Giulia Baioch Zakinja, Megan Bibalo, Tina Macovaz i Lana Ritoša. Iznenadile su ne samo konkurenciju nego i same sebe medaljama koje su im nedostajale u kolekciji osobnih nakon brojnih koje su osvojile u mlađim uzrastima.

Dodajmo na kraju da je u obaveznom programu juniorka Antea Hanzl bila deseta, među 50-ak vršnjakinja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter