daljinsko jahanje

FOTOGALERIJA / Održano IV. kolo Istra Cupa u Manjadvorcima. Sudjelovalo šest istarskih klubova

| Autor: Glas Istre


Dana 29. lipnja održano je IV. kolo Istra Cupa u disciplini daljinskog jahanja u Manjadvorcima u organizaciji Konjičkog kluba Istra.

Ovaj oblik natjecanja je edukativnog karaktera kako bi se u sport uveli novi jahači i konji, a uz njih jašu već iskusni natjecatelji koji nose iskustva čak sa svjetskih prvenstava.

Na ovoj utakmici je sudjelovalo šest istarskih klubova, 34 jahačka para u tri kategorije: juniori, kadeti i seniori. Staza se prostirala na području općine Barban u dužini od 20 km u dvije etape.

U kategoriji seniora prvo mjesto osvojio je Slaviša Duras na grlu Bingu, drugo mjesto osvojila je Karmen Gašparini na grlu Indigo, treće mjesto osvojio je Stefano Osip na grlu Faressa.

U kategoriji juniora prvo mjesto osvojila je Melita Smolica na grlu Nahar Pasha, drugo mjesto osvojila je Angelina Radin na grlu Enna Bitter Oak i treće mjesto Emma Belić na grlu Djogan.

U kategoriji kadeta prvo mjesto osvojila je Tia Mofardin na grlu Calipso, drugo mjesto osvojila je Emanuela Marinović na grlu Lolita i treće mjesto Tea Leonardelli na grlu Lili.

- Čestitke svima koji su se okitili medaljama ali i svima ostalima na sudjelovanju i uspješno završenoj utakmici, uz zahvalu svima na pomoći u organizaciji, prenosi  predsjednik Konjičkog Kluba Istra Stefano Osip.

Slijedeće kolo biti će u rujnu i održat će se u organizaciji KK Soko u Pazinu.

U tijeku srpnja odvijaju se pripreme za međunarodnu utakmicu u Slovačkoj, 22.7.2024. godine kada jahački parovi Erin Špada na grlu Riziko, Nicol Šverko na grlo Karluči i Barbara Šošić na grlu Ahat iz KK Istra kreću put Šamorina u nove borbe za medalju ali i za pozicioniranje KK Istre na međunarodnoj sceni daljinskog jahanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum