izbornik vaterpolo reprezentacije

Tucak blizu sastava za Pariz

| Autor: Davor Petrović
(Snimio Davor Kovačević)

(Snimio Davor Kovačević)


Prijateljska utakmica protiv Mađarske u Zagrebu hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji donijela je pobjedu nakon izvođenja peteraca 16:15 (4:1, 3:3, 2:3, 3:5, 4:3), izmamivši osmijeh na izbornikovo lice. Doduše, Ivica Tucak je u startu istaknuo da konačni ishod nema veliku težinu u ovoj fazi priprema.

– Igračima sam odmah rekao da rezultat nije bitan. No, kada uzmemo u obzir kako se utakmica razvijala, bilo je bitno pokazati karakter, u smislu onoga što će nam sutra trebati – kaže Ivica Tucak.

Naime, hrvatska reprezentacija je sredinom druge četvrtine imala pet golova prednosti (6:1), ali uporni Mađari nisu odustajali doslovno do zadnje sekunde, kada im je gol Krisztiana Manhercza donio izjednačenje (12:12) i raspucavanje peteraca, u kojem su po jedna obrana Marka Bijača i Tonija Popadića donijele pobjedu.

– Generalno, mislim da je to jako dobro izgledalo s obzirom na ovu fazu priprema jer smo umorni i tvrdi. Naravno, vidjelo se da lopta s igračem više nije išla kako bi trebala, iako je bilo i sjajnih akcija.

Obrana je bila izvanredna u prve dvije četvrtine, dok smo imali koncentracije. Kasnije smo malo pali i napravili neke greškice, ali u toj rotaciji je svaki igrač važan s obzirom na umor. Sve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan ovom provjerom s fenomenalnim suparnikom – ističe izbornik.

Već sutra reprezentacija putuje u Alghero gdje se od četvrtka do subote održava Sardinia Cup na kojem još sudjeluju Italija, Španjolska i Grčka.

– Mislim da sam čak i blizu sastava za Pariz. Imam još tri upitnika i zato ću do zadnjeg dana vagati što je najbolje. Svi će dobiti priliku jer je najgore kada su igrači sigurni da su unutra. Tada, kako je to govorio pokojni Ćiro Blažević, nema galvanizacije momčadi. Ovako se svatko na terenu bori za svoje mjesto i to je sjajno – objašnava Tucak.

To pak znači da Sardinia Cup može donijeti promjenu.

– Svi oni su moja djeca i jako ih volim. Međutim, moram odabrati 13 igrača za Pariz. Taj dan će mi biti nevjerojatno težak jer me to jako pogađa kao čovjeka. Znam što svakom igraču to znači, ali ja moram donijeti odluku koja je najbolja. To smo jasno iskomunicirali na početku priprema. U Pariz će otputovati najboljih 13 koje Hrvatska ima u tom trenutku. Nema starih zasluga – zaključio je Tucak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum