formula 1

Verstappen pobijedio u sprinterskoj utrci za VN Austrije

| Autor: Goran Rojnić
(Reuters)

(Reuters)


Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobijedio je u sprinterskoj utrci za Veliku nagradu Austrije startavši s prve pozicije te je povećao svoje vodstvo na 71 bod. Australac Oscar Piastri u McLarenu završio je drugi, s 4,616 sekunde sporijim vremenom, a njegov timski kolega Lando Norris, Verstappenov najbliži suparnik u prvenstvu, završio je treći nakon starta u prvom redu. Verstappenu je ovo treća pobjedu u sprintu od tri takve utrke ove sezone i peta uzastopna. George Russell bio je četvrti za Mercedes, a Carlos Sainz peti za Ferrari. Njihovi timski kolege Lewis Hamilton i Charles Leclerc bili su šesti i sedmi, a Sergio Perez iz Red Bulla osmi. Osam najboljih u sprintu na 100 km osvaja bodove, a pobjednik osam.

Kvalifikacije za današnju utrku Velike nagrade Austrije nisu donijele neizvjesnost, Verstappen je s lakoćom osvojio prvu startnu poziciju s preko 4 desetinke sekunde prednosti ispred McLarenovog Norrisa i Mercedesovog Russella. Verstappen je osigurao pole position u Austriji nakon izvrsne izvedbe u jučerašnjim kvalifikacijama.

Nakon što je postavio impresivno rano mjerilo u prvim krugovima Q3, Verstappen je poboljšao svoje vrijeme u svom drugom pokušaju do rekordnog kruga 1:04,314. Ferrari Carlosa Sainza zauzeo je četvrto mjesto, ispred Mercedesa Lewisa Hamiltona na petom i drugog automobila Scuderije Charlesa Leclerca na šestom mjestu, koji je imao trenutak izvan staze u svom posljednjem krugu. Oscar Piastri je u međuvremenu pao na sedmo mjesto nakon što je premašio ograničenja staze u McLarenu. Sergio Perez je osvojio osmo mjesto za Red Bull, dok je Nico Hulkenberg bio deveti najbrži za Haas, ali će biti istražen nakon sesije zbog dva odvojena incidenta u boksu. Esteban Ocon iz Alpine zaokružuje Top 10.

Fernando Alonso imao je zahtjevnu subotu. Španjolac je eliminiran u Q2, nakon što se nije uspio poboljšati s 15. mjesta u sesiji u kojoj je izvijestio da se skoro srušio na svom Aston Martinu tijekom letećeg kruga. Bio je to također dvostruko težak izlet za Aston Martin jer je Lance Stroll napustio Q1 na 17. mjestu, zajedno s dvojcem Kick Sauber Valtteri Bottas i Zhou Guanyu na 18. odnosno 20. mjestu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini