kb planet sport

Ivanu Čeliću zlato i dva srebra u Budimpešti

| Autor: Roberto Car
Ivano Čelić

Ivano Čelić


Mala, ali dobra ekipa pulskog Kickboxing kluba Planet Sport pod vodstvom trenera Edija Viškovića nastupila je na 29. Svjetskom kupu u kickboxingu u Budimpešti osvojivši tri medalje. U dvorani s 13 tatamija i 5 ringova nastupilo je 3.280 sportaša iz 381 kluba pridošlih iz 50 zemalja i sa 6 kontinenata, budući da je to bila posljednja stanica svjetskog kupa na europskom kontinentu ove godine.

Sve tri pulske medalje, zlato i dva srebra, osvojio je junior Ivano Čelić. Srebra je osvojio u point fightu juniora -94 kg i seniora -94 kg, dok je u light contactu juniora – 94 kg nadmoćno osvojio zlato. U seniorskoj kategoriji -94 kg Čelić je upisao tri pobjede, dok je u finalnoj borbi izgubio od iskusnijeg austrijskog borca.

Senior Marko Džin, jedan od najiskusnijih point fight boraca međunarodne scene, za ovo natjecanje izuzetno dobro fizički i tehnički spreman, trebao je odraditi tri natjecateljske kategorije u point fightu: svoju -89 kg, -94 kg i open kategoriju Grand Champion.

Na žalost, nakon prve borbe u kategoriji -94 kg, u kojoj je suvereno pobijedio kvalitetnog mađarskog predstavnika s tri boda prednosti, ostale borbe u ovoj, kao i svim ostalim kategorijama, morao je predati zbog teže ozljede palca početkom druge runde.

Ozljedu je već na tatamiju dijagnosticirao interventni medicinski tim, ali Marko je uspio odraditi preostalih minutu i četrdeset sekundi i zadržati bodovnu prednost te zaključiti borbu sebi u korist. No, turnir je za Džina okončan. No, kao treći nositelj kategorije, uz dobivenu borbu, izborio je 5. mjesto.

Mladi Luka Grabar u disciplini point fight mlađih kadeta – 37 kg nakon odlično odrađenih borbi nije uspio doseći medalju zbog zadobivenog nezgodnog udarca, tako da je bio peti. Stariji kadet Niko Stojkovski je usprkos odličnim borbama bio 9. u point fightu -42 kg, dok je stariji kadet David Vretenar bio 17. u point fightu i light contactu -57 kg.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter