VELIK USPJEH

Veslači pulske Istre nastupili na juniorskom EP-u: Laura Lalić šesta, Fabio Peruško sedmi u Europi

| Autor: Roberto Car
(Foto: VK Istra)

(Foto: VK Istra)


Laura Lalić i Fabio Peruško, članovi Veslačkog kluba Istra iz Pule, nastupili su tijekom vikenda na juniorskom (U-19) Europskom prvenstvu u veslanju domaćin kojega je bio poljski grad Kruszwica.

Lalić je nastupila u dvojcu na pariće s Donatom Elez iz osječkog Iktusa osvojivši sjajno šesto mjesto u konkurenciji 13 posada. U kvalifikacijama je hrvatski dvojac na pariće pobijedio u svojoj, trećoj skupini u vremenu 7:27.62 minuta ispred Norveške, Danske i Belgije. U polufinalu su Lalić i Elez bile treće s rezultatom 7:16.89, iza Rumunjske i Mađarske, a kako su prva tri mjesta vodila u A finale, izborile su mjesto među najboljih šest čamaca. U A finalu hrvatske su veslačice bile šeste u vremenu 8:19.98, a zlato je osvojila Grčka ispred Rumunjske i Češke.

Peruško je nastupio s trojicom članova šibenske Krke (Nikola Knežić, Franko Dobra i Jakov Slavica) u četvercu bez kormilara i pobijedio u B finalu, odnosno osvojio ukupno sedmo mjesto u konkurenciji devet čamaca na Europskom prvenstvu. Hrvatski četverac bio je posljednji, peti u svojoj kvalifikacijskoj skupini u vremenu 6:49.34 minuta, potom je u repasažu bio četvrti u vremenu 6:26.60 izborivši B finale. U A finale plasirali su se pobjednik Austrija i drugoplasirana Grčka u vremenu 6:26.46. Peruško i ekipa slavili su u B finalu s rezultatom 6:26.18 minuta, ispred četveraca Poljske i Španjolske.

Ovim nastupom pulski je dvojac nastavio s uspjesima Istre na velikim juniorskim natjecanjima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter