Kadetsko Prvenstvo hrvatske

Istarski judaši bez ijednog odličja u Zagrebu

| Autor: Ivica CEROVAC
(Foto Glas Istre)

(Foto Glas Istre)


Praznih ruku vratili su se istarski predstavnici s judo prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje, održanog u Zagrebu. Prvenstvo je okupilo 48 klubova sa 154 judaša i 97 judašica, a boje naše županije branili su članovi pet klubova - porečke Istre, labinskog Meta, rovinjske Uchimate te Istarskog borca i Pulafita iz Pule.

Nastupilo ih je »okruglih« 20, a najbliže jednoj od stepenica pobjedničkog postolja došli su Bojan Milković i Noa Delić iz Istarskog borca, koji su poraženi u repesažnim borbama za broncu te su svoj nastup okončali na petoj poziciji.

Obojica su se oprobali u kategoriji do 81 kg koja je okupila 25 judaša te su se s po tri ostvarene pobjede uspjeli probiti do polufinala, ali više od toga nisu napravili.

Milkovića je u polufinalu svladao Fredi Pavlović iz samoborskog Profectusa, nakon čega je u borbi za broncu poražen od Farisa Ćesića, člana Dubrovnika 1966. Delića je u polufinalu nadjačao kasniji prvak Nikola Žižak, judaš kaštelanskog Dalmacijacementa, da bi u borbi za broncu uspješniji od mladog Puljanina bio i Petar Bošnjak iz Solina

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter