Prvenstvo Hrvatske u jedrenju za optimiste

Ema Grabar osvojila zlato

| Autor: Roberto Car
Prvakinja Hrvatske Ema Grabar (Arhiva Glasa Istre)

Prvakinja Hrvatske Ema Grabar (Arhiva Glasa Istre)


Jedriličarka Uljanika Ema Grabar prvakinja je Hrvatske u klasi optimist. Pulska reprezentativka, koja je nedavno osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, suvereno je osvojila naslov državne prvakinje u najmanjoj klasi na prvenstvu održanom u splitskom akvatoriju, u organizaciji JK Mornar.

Ukupni pobjednik nakon devet plovova, pet kvalifikacijskih i četiri finalna, bio je Bepo Duplančić iz splitskog Labuda ispred druge dvojice članova splitskih klubova, Zorana Jakića iz Splita i Marina Stefanovskog iz Mornara, a u u konkurenciji 152 natjecatelja.

Ema je ukupno bila četvrta i prva jedriličarka, a peti ukupno i četvrti jedriličar bio je Edi Jurman iz Uljanika koji je također nedavno nastupio na SP-u u Španjolskoj. "Uljanikovci" su imali tri natjecatelja u prvih deset jer je Matteo Matković bio deseti.

Uspješni su bili i jedriličari iz drugih istarskih klubova jer je u poretku natjecatelja do 12 godina slavio Albert Lebinac iz Vege ispred Davida Nicolettija iz porečkog Horizonta, koji je prošlog vikenda osvojio naslov prvaka Hrvatske u toj konkurenciji. Zanimljivo je i da je Ana Perušić iz Uljanika, koja je prošlog vikenda uzela naslov na prvenstvu do 12 godina, sad bila druga u toj mlađoj konkurenciji.

Rezultati prvenstva Hrvatske, ukupno: 1. Bepo Duplančić (Labud) 26, 4. Ema Grabar (Uljanik) 45, 5. Edi Jurman (Uljanik) 61, 10. Matteo Matković (Uljanik) 89, 13. Juraj Lencović (Uljanik) 111, 19. Albert Lebinac (Vega) 139, 20. David Nicoletti (Horizont) 149, 25. Roman Mohorović (Vega) 161. Jedriličarke: 1. Ema Grabar (Uljanik), 2. Valentina Jelić (Mornar), 3. Tanja Ozretić (Mornar). Do 12 godina: 1. Albert Lebinac (Vega), 2. David Nicoletti (Horizont); jedriličarke do 12 godina: 2. Ana Perušić (Uljanik).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter