Započele pripreme za priredbu FNC 12

Ivan Vitasović nastupa u glavnoj borbi večeri u Areni

| Autor: Ivica CEROVAC
OVAKO JE BILO LANI - Ivan Vitasović i Geronimo Dos Santos (Arhiva Glasa Istre)

OVAKO JE BILO LANI - Ivan Vitasović i Geronimo Dos Santos (Arhiva Glasa Istre)


Nije pulskom Trojanu u dobroj uspomeni ostala borilačka priredba FNC 11, koja se u organizaciji promocije Fight Nation Championship krajem svibnja održala u zagrebačkoj Areni. Dvojica su se »trojanaca« te večeri popela u kavez, Andi Vrtačić i Daniel Bažant, i obojica su poražena prekidom u prvoj rundi. Razočaravajući je to bio epilog, kako za njih dvojicu, tako i za njihovog trenera Zelga Galešića koji je, po povratku iz Zagreba, odlučio malo odmoriti glavu te se mjesec dana nije pojavio u klupskoj dvorani.

- Nismo se niti u jednom trenutku opustili i pred taj smo event odradili jedne od najboljih priprema ikad, decidiran je Zelg Galešić.

- Na visokom nivou odradili smo studiozan posao, ali izgleda da nam je glave došla činjenica da smo se maknuli iz sirotinjskog i prljavog ambijenta koji je obilježio naše davne dane, uz mene koji se dere i vičem na sve od reda. Ovaj sam se put opredijelio za mirnije treninge, a sport kojim se bavimo zahtijeva čvrstu ruku. Bez nje očito ne ide i stoga ćemo se sada vratiti na početke. Dečki će gledati moju ružnu facu svaki dan četiri do šest sati, a na treninzima koje neću voditi bit ću u dvorani i maltretirati ih sa strane. Mislio sam da se u situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo svi skupa možemo malo rasteretiti, ali MMA je brutalan sport i zahtjeva isti takav brutalan ambijent.

Bažant je u Zagrebu ostao bez FNC pojasa prvaka perolake kategorije, dok je Vrtačić zadobio ozljedu zbog koje je morao otići »pod nož«.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter