JUDO

U Sloveniji održan Europski kadetski kup Marko Džin brončani u Kopru

| Autor: Ivica CEROVAC

U Kopru je održan Europski kadetski kup u judu. Nastupilo je 380 natjecatelja (230 judaša i 150 judašica) pristiglih iz 25 zemalja s tri kontinenta, a u sastavu hrvatske reprezentacije bila su i dvojica članova Istarskog borca, Marko Džin, koji se okitio brončanom medaljom, i Dani Klačar, koji je zaustavljen u prvoj borbi.

 Džin je do najvećeg uspjeha u svojoj dosadašnjoj karijeri stigao u kategoriji do 81 kg, koja je okupila 25 judaša. Krenuo je pobjedom ipponom protiv Mađara Patrika Kerekesa, a potom je po istom receptu svladao Talijana Gabrielea Sammartina i Slovenca Aneja Hribara, izborivši plasman u polufinale. Tu mu je protivnik bio reprezentativac Bosne i Hercegovine Kerim Hasić, koji je u trećoj minuti ostvario prednost wazarijem i sačuvao je do kraja borbe te Džina usmjerio u dvoboj za broncu. U njemu ga je čekao još jedan Talijan, Andrea Raffaeli i tu je borbu mladi Puljanin loše otvorio s dvije dobivene kazne, no potom je preuzeo kontrolu natjeravši suca da i njegovom protivniku dodijeli dva shida. Ušla su tako dvojica judaša poravnati u "golden score", u kojem je Džin ipponom stigao do pobjede.

Klačar je nastupio u kategoriji do 60 kg u kojoj se "naguralo" 46 judaša. Nakon što je u prvom kolu bio slobodan, u drugom mu je protivnik bio Talijan Tommaso Fava protiv kojeg je Klačar stekao prednost, no ispustio ju je pola minute prije isteka regularnog dijela borbe i potom u produžetku upisao poraz.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter