uzvrat sutra

Rukometaši Poreča nadomak 3. kola Europskog kupa

| Autor: Roberto Car
(Privatna arhiva)

(Privatna arhiva)


Prvi susret 2. kola EHF Europskog kupa rukometaša: Poreč – London GD 36:24 (17:11). Dvorana Veli Jože.

POREČ: Vladić (12), Ćopić; Bonić 3, Rušnjak 6, Sulejmani, Boka 3, Krupić 5, Malinarich 2, Popović, Jaman 3, Ikanović 3, Ivanković 2, Bajan 4, Božić 1, Jelić 2, Ljubić 2

LONDON GD: Baudot (2), Schappert (5), Günther (2); Tiščenko 3, Tyler 4, Bradley-Shankar 1, Gonzalez Dauffaure 3, Wardle 2, Gillet 1, Castro 3, Luyten, Nelutescu, Lawal, Archier 5, Gahan 2

Sedmerci: Poreč 4 (3), London 1 (1). Isključenja: Poreč 4 minute, London 12 minuta.

Rukometaši Poreč napravili su prvi korak prema trećem kolu EHF Europskog kupa. U prvoj utakmici uvjerljivo su svladali London 36:24 (17:11) i tako si olakšali posao uoči uzvrata koji je na rasporedu već sutra, u subotu 26 listopada, s početkom u 18 sati.

Već dobro poznati porečki sastav krenuo je protiv Londona nešto opreznije, ali s obzirom na nepoznanice oko protivnika koje su bile uoči utakmice, nije ni čudno. Unatoč tome gostujuća momčad imala je tek jednu prednost na cijeloj utakmici, onu pri 1:0, jer se kvaliteta Porečana jasno vidjela. Marko Bajan u četvrtoj minuti postavlja 4:2, a u sljedećih deset minuta prednost Poreča narasla je na +6 (10:4) uz nekoliko obrana Davida Vladića. Poreč je uvjerljivo držao vodstvo, iako je London davao sve od sebe pa preko Caleba Gahana u jednom trenutku stigao na minus četiri (9:13) nakon grešaka Poreča, no više od toga nisu mogli. Do kraja prvog dijela Poreč je vratio +6 (17:11).

Nastavak utakmice nije donio prevelike promjene. Porečani su uvjerljivo koračali terenom u "Velom Joži" i održavali stečenu prednost, a na terenu su svi dobili svoju priliku. Do 50. minute u listu strijelaca upisalo se 11 igrača od njih 14. Dok je u prvom poluvremenu London vodio Denis Tiščenko, u drugom su pojačali Oliver Tyler i Jeremy Archier, ali ni oni nisu mogli ništa uigranom porečkoj ekipi. Pet minuta prije posljednjeg sučeva zvižduka Poreč je postavio prvu dvoznamenkastu prednost (32:22) preko Martina Sebastiana Boke, a konačnih 36:24 postavio je Tin Božić u zadnjim trenucima s linije sedam metara.

- Izazovna utakmica je iza nas. Dobro smo krenuli u utakmicu i odmah napravili razliku. Drugi dio prvog poluvremena smo ušli u neku rupu s dosta tehničkih pogrešaka pa se ekipa Londona uspjela držati do poluvremena. Drugo poluvrijeme smo skupili glave i odigrali dobro te idemo s 12 razlike prednosti u drugu utakmicu. Zahvaljujem našim navijačima koji su nas podržavali cijelu utakmicu i nadam se da ćemo sutra odigrati još bolju utakmicu i osigurati prolazak - rekao je nakon utakmice najbolji strijelac Leon Rušnjak.

- Zadovoljni smo rezultatom na kraju. Puno smo rotirali i htjeli sačuvati svježinu i probati se malo odmoriti za uzvrat. Trebamo i drugu utakmicu shvatiti ozbiljno i odraditi posao kako treba - kratko se nadovezao trener Ilija Lovrinović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter