RUKOMETNI DVOBOJI

Umag u završnici slomio Kozalu, Rovinj odnio prvu pobjedu

| Autor: Mijat Gavran / Ivica Radetić
(Snimio Mijat Gavran)

(Snimio Mijat Gavran)


Sportska dvorana "Juraj Radovčić". Gledatelja 600. Suci: Kristijan Kovačević (Zaprešić) i Velimir Šoić (Samobor).

UMAG: D. Modrušan. Matijević, Milin-Ungar, Makovac, N. Modrušan 1, Horozović 4, Bošnjak 9 (3), Vukotić 1, Buršić, Knežević, Radečić 9, Juričević 5, Beliga, Poberaj 6 (2), Stapar, Ćuzović 2.

KOZALA: Palačković, Sušanj, Vučković, Mihelić 4, Veljković 1, K. Devčić 4, Valković 7, A. Devčić, Franković, Šušak 2, Krajcar 8, Nadović 3, Rajič 3, Krapić 4.

Sedmerci: Umag 7 (5), Kozala 3 (0). Isključenja: Umag 18, Kozala 18 minuta. Crveni karton: Horozović (52)

Bio je to zasigurno šlager dosadašnjeg dijela prvenstva i za očekivati je da će Raul Valković i družina uvelike odlučivati o borbi za pozicije koje otvaraju "vrata" višeg ranga. Koliko za jednu mladu i darovitu momčad poput Kozale znači "dirignet" kakvog imaju na ovoj se utakmici moglo vidjeti.

Poslije svega, domaćini su uz podršku mnogobrojne navijačke skupine "Histri" i sveprisutnih poklonika umaških rukometaša, u konačnici slomiliotpor i slavili uspjeh. Gosti otkrivaju namjere u prvoj četvrtini utakmice tijekom koje su izborili pet golova (11:6) prednosti.

Slijede zatim bravure domaćeg golmana Svena Matijevića što potiče Bošnjaka, Poberaja, Radečića i Horozovića za vrijedan učinak u napadu. Stigli su do egala u 24. miniti (14:14). Riječani su potom ponovno u vodstvu, no iznova je na sceni vratar Matijević i golovima suigrača "plavo-žutih" prije odmora izjednačuju.

Pod posebnom je paskom gostiju bio donedavni član Kozale Andrej Juričević koji je imao pet "zakucavanja" i jedan je od junaka uspjeha umaške momčadi. Posljednji i odlučujući gol postigao je 17. sekundi prije kraja za veselje na parketu i tribinama. Da se to dogodilo u deset prethodnih minuta Matijević brani tri sedmerca, kao i nekoliko zicera.

U samoj završnici je suparnicima Tomislav Bošnjak podario "tricu" za dva gola prednosti (56’) koja se brzo nestala da bi se ukazao odvažni Juričević i pogodio za pobjedu.

U utakmici sa dva različita poluvremena, rovinjski rukometaši nakon tri poraza u nizu došli su do prve pobjede. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima, koji na odmor odlaze s velikih šest golova viška.

Već na početku nastavka isključenjem Tonyja Zareva kod domaćina i Kneza i Zahirovića kod gostiju, Rovinjci počinju stezati obruč i dolazei na 21:23 u 38. minuti. Nekoliko minuta kasnije uz podršku dobro popunjenog gledališta golovima Mataije, Đurkovića i Beharovića igrači Rovinja poravnavaju (24:24) te golom Mataije prelaze u vodstvo.

U 46. minuti Rovinj ima vodstvo 28:25 i s dva gola Đurkovića u posljednjih deset minuta domaćini idu na pet golova prednosti. Čvrstom igrom čuvaju prednost do važne i vrijedne pobjede.

Donedavni premijerligaš je krajnje ozbiljno shvatio gostujući nastup na buzetskom parketu i sa svim raspoloživim snagama te maksimalnim angažmanom upisao su pobjedu za ostanak na vrhu ljestvice. Ishod bi ovog susreta zasigurno bio povoljniji za domaćine da su imali Lorenza Nežića.

Svi su u klubu uvjerenja da bi trebao biti spreman za dvoboj protiv senjskih "uskoka" gdje će trener Silić sa svojom momčadi nastojati izboriti bodove nakon što to nisu u dva prethodna ispita uspjeli ostvariti.

Kaštelani su zarana, već poslije 14. minuta prve dionice bili dvostruko učinkovitiji (12:6) uglavnom golovima Čajića i Nenadića. U drugo poluvrijeme su ušli sa sedam pogodaka "viška" koji su još uvećali novim pogocima spomenutig dvojca te s "peticom" mladoga Balića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter