Rukomet

Porečani rovovskom bitkom do trećeg slavlja

| Autor: Roberto Car
(Snimio Arman Ikanović)

(Snimio Arman Ikanović)


Metković - Poreč 20 : 21

METKOVIĆ - Gradska dvorana. Gledatelja 500. Suci: Ante Mikelić (Solin) i Petar Parađina (Marina).

METKOVIĆ-ZALMO: Granić (15+0), Hrka (1)+0, Cvitanović, Halilović 3, Goshevski, Krešić 3, Čutura 3, Prlić, Pavičić 2, Hrka, Marević, Tarabochia 2, Raguž 3, Kadrić 2, Eraković, Batinović 2, Begović

POREČ: Aleksić, Vladić (1+0), Ćopić (7+0); Varljen, Bonić 2, Rušnjak 2, Boka 1, Krupić 1, Malinarich, Popović, Jaman, Ikanović 8, Ivanković 3, Bajan 2(1+1), Božić, Ljubić 2

Isključenja: Metković 6 minuta, Poreč 6 minuta. Sedmerci: Metković 2 (2), Poreč 1 (1).

Rukometaši Poreča s teškog gostovanja u Metkoviću vraćaju se s dva jako bitna boda. Pobjedom nad Metkovićem igrači Ilije Lovrinovića stigli su do trećeg ovosezonskog slavlja te se sada okreću novim utakmicama EHF Europskog kupa protiv London GD.

Utakmicu su bolje otvorili rukometaši Poreča pogocima Nikole Ivankovića i Armana Ikanovića za 2:0 u 4. minuti igre. Prvi gol su Metkovci zabili tek u sedmoj minuti. Sljedeći gol za novo vodstvo Porečana zabio je Marko Bajan iz sedmerca tek u 11. minuti za vodstvo 3:1, što uz činjenicu da niti jedna momčad nije vodila s više od dva gola razlike puno govori o utakmici i kakva se teška rovovska bitka vodila na parketu. Na odmor se otišlo pri rezultatu 8:8, koji je postavljen u 24. minuti.

Drugo poluvrijeme bolje otvara za 10:8, ali u 37. minuti Filip Bonić postiže izjednačanje (12:12) i od tada se praktički igra gol za gol. Od vodstva Metkovića 18:17 Poreč serijom 3-0 okreće rezultat u svoju korist (18:20) te tu prednost šutem iz sedmerca 11 sekundi prije kraja uspijeva smanjiti Dario Raguž za 20:21 za konačan rezultat.

Najbolji strijelac kod Poreča bio je Arman Ikanović sa osam pogodaka. Na vratima je Bruno Ćopić upisao 7 obrana.

- Mislim da smo odigrali ratničku utakmicu, koja nije bila lijepa za gledati, ali moji dečki su dali maksimum i na tome im čestitam. Proslavit ćemo pobjedu i već od danas se okrećemo Europi - rekao je nakon utakmice trener Ilija Lovrinović.

U sljedećem kolu Poreč je ponovno u gostima. U srijedu 30. listopada snage će odmjeriti sa Rudarom iz Ruda, no prije toga u petak i subotu, 25. i 26. listopada, u Poreču ih očekuju dva susreta protiv ekipe London GD HC u drugom kolu EHF Europskog kupa.

- Nakon teške i neizvjesne utakmice do samog kraja, sreća je ipak otišla na našu stranu. Nosimo kući dva boda to je najbitnije, jučer je bio odmor, a od danas priprema za Europu sljedeći vikend protiv Londona. Ovim putem pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju - dodao je najraspoloženiji Porečan Arman Ikanović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter