RUKOMET

Labudice do velikih bodova u dramatičnoj završnici

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Rudar - Dalmatinka  28 : 27

LABIN - SC Franko Mileta. Gledatelja 400. Suci: Vladimir Grubor i Maid Katanić (oba Poreč).

RUDAR: Ugrin, Marić, Raspudić 6, Golja, Jajčević 9 (1), Krizmanić, Mikolić 3, Pratljačić, Šegota 4, Malić, Benazić, Đuzel 1, Kremer, Posavac 1, Markulinčić 4 (2).

DALMATINKA: Bebić, Gustin 3, Batinić 1, Jerković 2, Zelić 2 (2), Bule 6, Oršulić 2, Prusac, Štrbić, Barbir 6, Sušak 2, Jelčić, Trpevska 3 (1).

Sedmerci: Rudar 7 (3), Dalmatinka 4 (3). Isključenja: Rudar 12 minuta, Dalmatinka 14 minuta.

Stigle i prestigle

Vrlo važna i vrijedna pobjeda labinskih rukometašica protiv vrlo dobre ekipe iz Ploča izborena je u samoj završnici utakmice. Gošče su bolje otvorile susret i odmah povele, a u 10. minuti imale i tri gola prednosti (4:7). Međutim, Labudice se nisu predavale i nakon 9:12 uspjele su borbenom igrom na odmor otići sa samo golom zaostatka. Nakon poravnanja na 14:14, golom Ane Jajčević prvi su puta povele 15:14 u 32. minuti. Igralo se gol za gol, a onda je Rudar stekao i osjetljiviju prednost od 21:18 i imao napad i za četiri razlike. Međutim, stiglo je nekoliko brzopleto izgubljenih lopti i devet sušnih minuta bez gola, pa je nakon vodstva Rudara 22:19 Dalmatinka nakon 22:22 u 48. minuti, i zatim 24:24, preokrenula i povela 24:26 u 57. minuti.

Činilo se da bodovi odlaze u Ploče, ali tako nisu mislile Katarina Raspudić koja je s tri uzastopna gola u posljednje četiri minute držala priključak i stizala vodstvo gošći. Vratarka Ana Ugrin spustila je rolete na svom golu i uz 12 obrana obranila i posljednji udarac gošći s krila tri sekundi prije kraja, spriječivši poravnanje. omogućivši najboljem strijelcu kod Rudara, Ani Jajčević (9 golova) da postigne pobjedonosni gol za Rudar 40 sekundi prije kraja. Svoj doprinos ovoj vrijednoj pobjedi dala su i oba domaća krila, Šegota i Markulinčić, s po četiri gola, ali treba istaći i da domaće igračice nisu realizirale četiri sedmerca, što su nadoknadile fanatičnom borbenošću i zalaganjem, uz podršku publike, protiv kvalitetnog protivnika koji igra Europu.

- Znale smo da će to biti teška utakmica jer su one jedina ekipa u ligi koja igra duboku 3-2-1 obranu. Znale smo da tu treba puno trke, snage i maksimum zalaganja. Mi smo se dobro pripremale, analizirale smo ih i stvarno smo od prve do zadnje ostavile srce na terenu. Čestitam svim curama - rekla je Ana Jajčević.

Trener Diego Datos bio je previše emotivan nakon utakmice pa je komentar prepustio svom pomoćniku Paolu Kosu

- Presretan sam zbog ovakve odigrane utakmice u teškim okolnostima koje smo imali prije utakmice. Cure su pokazale da su vrhunski spremne i da su prave profesionalke. Odlično su odigrale od prve do zadnje minute. Čestitao bih i ekipi Dalmatinke koja se pokazala pravom, odlično se borila, ali ovoga smo puta mi bili za nijansu bolji. Presudio je domaći teren, naša publika i srčanost koju smo pokazali u završnim trenucima utakmice - rekao je Kos.

Karla Šegota ugradila je u pobjedu četiri vrijedna gola s krila.

Publika i srčanost

- Ušle smo u utakmicu vrlo nervozno, ali smo se dobro spremile za Dalmatinku. Na kraju smo zasluženo pobijedile iako svaka čast i protivnicama. Idemo dalje. Dala sam četiri gola, zadovoljna sam svojom igrom, ide na bolje, ali imam još prostora za napredak. Presudila je naša volja i želja i što smo ovaj tjedan dale svoj maksimum na treninzima, što se pokazalo i na utakmici pa čestitam svim curama - rekla je Karla, a kružna napadačica Alsu Đuzel dodala. - Cijeli tjedan pripremale smo se za njihovu 3-2-1 obranu jer one jedine u ligi to igraju. Utakmica je bila dosta agresivna, malo smo lošije počele, a u drugom smo malo skupile glave i poboljšale obranu. Stigle smo ih i prestigle, bila je to jako teška utakmica, ali najvažnije je da dva boda ostaju u Labinu i nadam se da će tako biti u svakoj slijedećoj utakmici. Čestitam i protivnicima na dobroj igr,i kao i našim curama, a publici zahvaljujem na potpori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter