RUKOMET

Očekivani porazi istarskih rukometašica na zagrebačkom parketu

| Autor: Mijat Gavran
Matea Ivančić (Poreč)

Matea Ivančić (Poreč)


Trešnjevčanke su pokazale svu kvalitetu sastava koji čine iskusne i mlade igračice. I tome unatoč i porečke su igračice u najvećem dijelu susreta pokazale da njihov trenutačni plasman nije pokazatelj vrijednosti ove ekipe. Sve su učinile kapetanica Lana Pašalić i suigračice i u nekoliko situacija bile nadomak preokreta.

Za to je trebalo i malo više sportske sreće jer bilo je prilika za rezultatski obrat. Neiskorištene prigode u napadu i obrane iskusne Baković razlog su što »labudice« na odmor nisu otišle još zadovoljnije.

Zbog male mogućnost rotacije igračica trener Rajković je tražio da se sestre Picco i suigračice ne upuštaju u utrku s protvnicama što im je i u nastavku otvorilo mogućnost za povoljniji ishod. Ipak posustale su zadnjih desetak minuta i Trešnjevčanke su nizom od šest golova slomile otpor Porečanki.

TREŠNJEVKA       35

POREČ       28

ZAGREB - SD »Kutija šibica«. Suci: Mihael Janeš (Garešnica) i Bruno Špoljarić (Novska).

TREŠNJEVKA: Baković, Sučec, Čale 4, Mustač, Kovačević 7 (5), Udovičić 3, Iva Filipčić, Furčić 2, Sirovina, Mavračić 4, Marković 4, Ida Filipčić 6, Zvonarić 3, N. Filipčić 1, Dervić 1, Merdžan.

POREČ: Radoslav, Cvek 1, L. Picco 7, Nikolić 1, Pašalić 2, Madžarević 5, C. Picco 2, Trento 2, Ivančić 8 (2).

Sedmerci: Trešnjevka 5 (5), Poreč 4 (2). Isključenja: Trešnjevka 8, Poreč 14 minuta.

Poteškoća su imale Umažanke, ponajprije zbog izostanka vratarke Lucije Blašković zbog viroze, da bi više nego uspješno debitirala 15-godišnja Sara Štingl. I uz njen su doprinos »žuto-plave« u prvih devet minuta vodstvo suparnica (4:2) preokrenulu u 6:4, a nedugo zatim i u 8:5 nakon 12 minuta igre. Slijedi reakacija domaće trenerice koja je poziva minut odmora kako bi ukazala svojim igračicama što im je činiti.

Urodilo je to plodom jer mlade »lokosice« su u pet minuta ostvariju 4:0 seriju za preokret i prednost koju su zadržale dom kraja prvoga poluvremena. Do sredine drugog dijelu prednost su udvostručile (25:17) preko raspoloženih Rusan i Vurnek za nove bodove.

LOKOMOTIVA II       33

UMAG       24

ZAGREB - SD »Kutija šibica«. Suci: Mario Čmelješević (Zagreb) i Luka Furić (Davor).

LOKOMOTIVA II: Kraljević, Čuraković, Vurnek 7, Dronjak, Ciglar 3, Rusan 7, Granoša 4, Bouček 3, Čičak 6 (2), Bodrožić 1, Hanižjar 1, Mihalj 1.

UMAG: Štingl, Mijanović, Romić Hercig, Kernjus 4, Brkljača 2, Matea Špoljar, Calcina 1, Mandić 3, Miočinović 4 (1), Selar 4, Luša, N. Kodan 6, Sinčić.

Sedmerci: Lokomotiva II 2 (2), Umag 1 (1). Isključenja: Lokomotiva II 2, Umag 10 minuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter