Labinske prvoligašice u subotu dočekuje "fenjerašice" ŽARK Split

Prva utakmica u kojoj su "labudice" istinski favorit

| Autor: Branko Biočić
Ana Ugrin ( Foto: ZRKRUDAR)

Ana Ugrin ( Foto: ZRKRUDAR)


Nakon poraza u Čakovcu sedam razlike rukometašice Rudara u subotu, u 18 sati, na svom parketu dočekuju ekipu ŽARK Split. To je prva utakmica u kojoj su Labinjanke favorit i u kojoj im se nameće imperativ pobjede jer gošće još uvijek nisu osjetile slast pobjede i nalaze se na posljednjem mjestu prvoligaške ljestvice. Slabija je to ekipa od Splita 2010 koju je Rudar pobijedio na otvaranju prvenstva, pa bi sve osim pobjede »labudica« bilo veliko iznenađenje.

Bez Raspudić

U sastavu Labinjanki neće biti Katarine Raspudić, srednjeg vanjskog koja je ozlijedila koljeno već u drugoj minuti u Čakovcu, ali se vraća Katja Mikulić koja je pauzirala mjesec dana. Sa treninzima je ovoga tjedna počela i Ivana Vrkić, a već u Čakovcu se nakon ozljede vratila vratarka Ana Ugrin.

- U subotu nas očekuje utakmica protiv ekipe ŽARK Splita, Splićanke su zasad bez boda u ligi, ali sigurno ne dolaze u Labin bez motiva i želje za prvim bodovima. Prije svega, kao ekipa ne smijemo podcijenit nikoga nego bez obzira na kvalitetu protivnika moramo u svaku utakmicu ući isto i odigrati na razini, bez obzira da li se radi o trećeligašu ili Podravci. Split je pojačan u rosteru i sigurna sam da će njihov trener izvući ono najbolje iz njih. Stoga moramo ostati pribrane i fokusirane na subotnju utakmicu. S trenerom smo odradile analizu protivnica i ako ga poslušamo u uputama i pokažemo želju i volju kao protiv Dugog Sela možemo odigrati odličnu utakmicu i ostavit bodove u Labinu. Vučemo i dalje probleme s ozljedama, koji nas prate od samog početka sezone, ali alibije moramo ostaviti doma. Trenutno stanje na ljestvici se ne čini najboljim, ali vjerujem u ovu ekipu i znam da možemo puno više dati, a s tim krećemo u subotu. Ovim putem pozivam sve navijače da nas kao uvijek podrže u subotu u SC Franko Mileta - rekla je Ana Ugrin, vratarka koja se oporavila od ozljede i branila nekoliko minuta u Čakovcu, uz povratnicu na gol Andreu Pavić.

Pobjednički oproštaj

Trener Labinjanki Diego Datos polako ekipira kadar nakon velikog broja ozljeda.

- Gošće se još bez bodova, ali su se u posljednja dva kola pojačale sa juniorskom reprezentativkom Sarom Marendić. Računam na sve igračice koje su u treningu, osim na Katarinu Raspudić, ali pravu sliku dobit ću u petak nakon posljednjeg treninga. Moramo pobijediti jer to nam je to izravan konkurent u borbi za ostanak, a igramo i pred našom publikom. Želimo se pobjedom oprostiti prije prvenstvene pauze - rekao je trener »labudica«.

Nakon ove utakmice, zbog nastupa reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, slijedi prvenstvena pauza koja će potrajati sve do 13. siječnja. Tada će se odigrati tri kola jesenskog dijela prvenstva. Šteta je samo što se termin utakmice sa Splitom poklapa s TV prijenosom nogometne utakmice Latvija - Hrvatska pa možda dvorana neće biti puna kao inače.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter