poraz pred domaćim navijačima

Oslabljene Labudice posustale u finišu susreta protiv Splićanki

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


RUDAR : SPLIT 2010      26 : 30

SC Franko Mileta, gledatelja 400, SUCI: Ivica Botinčan i Dario Rupčić (oba Rijeka).

RUDAR: Ugrin, Marić, Raspudić 2, Golja, Jajčević 4, Krizmanić 2, Pratljačić, Šegota, Malić, Benazić 3, Đuzel 4, Kremer, Posavac 7 (6), Markulinčić 4 (1).

SPLIT 2010: Mijić 3, Fradelić 1, Maleš, Rubić 7, Lovrić 4, Babić, Hudoletnjak 5, Milić, Žuro, Marendić 2, Pavković, Ercegović 3 (1), Mihaljević 5 (2).

Sedmerci: Rudar 12 (7), Split 2010 5 (3). Isključenja: Rudar 4 minute. Split 2010 14 minuta.

Sedmerci

Rukometašice Rudara doživjele su u trećem kolu prvi domaći poraz. Labinjanke su u susret ušle bez Katje Mikolić koja je u prošlom kolu na gostovanju u Čakovcu slomila nos te s nedovoljno oporavljenom Anom Jajčević koja je zbog bolesti odradila samo jedan trening u tjednu prije utakmice što se osjetilo i na njezinom učinku. Ovoga puta Ana je manje pucala, a više razigravala ostale igračice, ali Labudicama protiv vrlo dobrih Splićanke nije išlo, a uz to nisu realizirale niti pet sedmeraca. U završnici utakmice trener Datos nije koristio niti ozlijeđenu Katarinu Raspudić.

- Nažalost, nismo izdržali. Imali smo velikih problema sa sastavom. Samo četiri zdrava vanjska i jedno krilo. Dok smo imali snage odgovorili smo na najbolji mogući način, ponestalo je zraka, ponestalo je rotacije, veliki broj igračica odigrao je svih 60 minuta i dogodio se pad. Nisu izdržale, ne mogu im ništa zamjerit, samo čestitati, i Splitu koji je ovaj puta bio bolji - rekao je trener Diego Datos.

Splićanke su bolje otvorile i zatvorile utakmicu, nakon što u prvih 15 minuta Rudar nije uz nekoliko tehničkih grešaka realizirao niti tri sedmerca i gošće su pobjegle na 8:14. Serijom 5:0 domaći sastav uspio je doći samo na gol zaostatka i na odmor otići sa obećavajućih 14:15. U 41. minuti preko Đuzel ulovile su izjednačenje, a zatim je Posavec u istoj minuti prvi puta dovela Labinjanke u vodstvo.

Uskoro je Rudar s dva uzastopna gola poveo 24:22 i zatim stao. Kada se lomila utakmica Posavec nije realizirala dva sedmerca. U posljednjih deset minuta Splićanke rade seriju od 5:0 i bježe na 24:27 u 55.minuti i tu je bio kraj nadanja domaćih rukometašica. Trener Rudara Diego Datos je nakon utakmice okupio svoje igračice na centru i tješio ih zbog poraza.

Premalo

- Čestitam ekipi Splita koja je zasluženo pobijedila, nama je na kraju falilo snage, krpali smo se ovaj tjedan jer je bilo puno ozljeda i bolesti. Dale smo sve od sebe, nadamo se boljem - rekla je mlada Nikol Kremer.

Adriana Benazić je s krila postigla tri gola

- Razlog poraza je definitivno manji broj igračica. Utakmicu smo odigrale sasvim solidno, šteta što nas nije bilo malo više. Zadovoljna sam svojom igrom iako je moglo i bolje - zaključila je Benazić.

Na klupi Splita 2010 je bivši reprezentativac Ljubo Vukić.

- To je pobjeda na možda nama najtežem i najkompliciranijem gostovanju u ligi, kod Podravke se zna da nemamo što očekivati. Labin je uvijek bio teško gostovanje, borili smo se do kraja na vrućem terenu i čestitam svojim curama na pobjedi, kao i curama iz Labina na borbi. Ovaj put smo mi izvukli dva boda, a one neka se bore dalje - poručio je Vukić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter