Rukomet

Labinjanke u drugom kolu prve lige putuju u Čakovec

| Autor: Branko Biočić
Anastasja Malić

Anastasja Malić


Nakon uspješnog starta i pobjede u prvom kolu nove rukometne sezone i velike pobjede na svom parketu protiv Bjelovara rukometašice Rudara sutra igraju u Čakovcu protiv ekipe Zrinskog. Trener labudica Diego Datos najavljujući ovu utakmicu kaže

- Zrinski je kao i mi doživio dosta velike promjene u sastavu. To je sigurno kvalitetna ekipa sa imenima poput aktualne reprezentativke Posavec, Gudelj, Zrnić, Ljubić i Robida. Lani su osigurali Europu i to dovoljno govori o njihovoj ozbiljnosti. Čeka nas teška utakmica protiv jake ekipe i sigurno velikog favorita na njihovom terenu. Idemo kao i svaku utakmicu sa poštenim pristupom pokušati izvući za nas povoljan rezultat.

Diego DatosDiego Datos

Pokušat ćemo odigrati taktički odgovorno, disciplinirano, borbeno te sa što manje tehničkih grešaka, a ako tako bude možemo se nadati dobrom rezultatu. Odigrali smo protiv Bjelovara odličnu utakmicu koja je bila i psihički i fizički teška. Nakon pobjede naravno da je atmosfera bolja, samopouzdanje je naraslo, ali je ta „bitka“ ostavila i neke posljedice. Imamo neke ozljede koje pokušavamo sanirati tako da je još neizvjesno u kojem ćemo sastavu putovati u subotu.

U našoj ligi, ako izuzmemo dvije ekipe, može sa svima igrati i probati uzeti neki bod. Sve ovisi o pristupu, iskustvu i trenutnom sastavu. Takvo razmišljanje nam mora biti zvijezda vodilja. Ulaziti u svaku utakmicu sa 120 posto pa ako je protivnik bolji na kraju mu stisnuti ruku i čestitati, rekao je Datos.

Mlada Labinjanka Anastasja Malić koja se dobrim igrama nametnula u završnici prošlog prvenstva pa se od nje u novom očekuje veći doprinos dodaje

- Nakon uspješno odrađenog prošlog kola i pobjede nad Bjelovarom, ovog vikenda gostujemo kod kvalitetne ekipe Zrinskog. Sigurni smo da nas očekuje težak susret, ali mi želimo nastaviti u pobjedničkom ritmu. Ključ će biti u tranziciji i čvrstoj obrani. Cijeli tjedan radimo na taktici i analiziramo ekipu Zrinskog kako bismo bile spremne za sve što nas čeka na terenu. Naš cilj je jasan, dati sve od sebe, igrati hrabro i zajedništvom nastojati doći do nova dva boda, kaže Malić.

Prvi strijelac ekipe a u prošlom prvenstvu i lige Ana Jajčević je optimista

- Ako smo mogli pobijediti Bjelovar možemo i Zrinski. One su vrlo dobra ekipa a igra se i na njihovom terenu ali i nas se nešto bita. Ako odigramo ozbiljno i odgovorno mislim da se možemo vratiti u Labin sa bodovima a onda doma iduće nedjelje dočekujemo Split, rekla je Jajčević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter