labinska škola rukometa

Počeo Ljetni kamp Kovarići: Mjesec dana druženja i sportskih aktivnosti uz vrhunske rukometaše

| Autor: Branko Biočić
Mali rukometaši iz prošlogodišnjeg kampa na terenu (Arhiva Glasa Istre)

Mali rukometaši iz prošlogodišnjeg kampa na terenu (Arhiva Glasa Istre)


Labinska škola rukometa i ovo ljeto organizira Ljetni kamp Kovarići namijenjen djeci od 6 do 11 godina. Kamp je osmišljen kao dnevni sportski kamp koji će se provoditi u pet termina, svaki u trajanju pet dana, od ponedjeljka do petka. Djeca će se u kampu susresti s raznim sportskim i društvenim aktivnostima te kreativnim radionicama.

Prvi termin Ljetnog kampa Kovarići počeo je danas, a traje do 5. srpnja, dok će kamp biti završen 2. kolovoza.

Slavni promotori

Ljetni kamp Kovarići ima svoje promotore koji su vrhunski sportaši profesionalci koji će isto tako biti uključeni u rad kampa. Jedan od njih je Luka Stepančić, bivši reprezentativac Hrvatske rukometne reprezentacije s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2013. i srebro na Europskom prvenstvu 2020., od 2016. do 2019. godine igrao je za jednu od najjačih momčadi Europe, za Paris Saint Germain, a trenutno igra za još jednog velikana SC Pick Szeged.

Zatim Fran Mileta, labinski rukometaš koji je prvi u povijesti u istoj godini nastupao za Hrvatsku rukometnu reprezentaciju u tri selekcije: za kadetsku, juniorsku i A selekciju, uz to osvojio je srebro s juniorskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu 2019. i proglašen je za nabolje desno krilo svijeta. Novo lice među promotorima je Niko Franković, igrač PPD Zagreba i reprezentativac Hrvatske u svojoj generaciji.

Svaki od promotora kampa odradit će jedan trening s polaznicima kampa, demonstrirati će određene vježbe i pomagati djeci u njihovom izvođenju. Nakon odrađenog treninga organizirat će se druženje s promotorima kampa kako bi djeca u razgovoru s njima dobila uvid u to što znači biti sportaš profesionalac.

Aktivnosti za sve

U ljetni kamp su dobrodošla sva djeca neovisno o tome bave li se nekim sportskim aktivnostima jer se stručni tim Labinske škole rukometa potrudio osmisliti plan i program aktivnosti prilagođen svima.

Kroz sportske aktivnosti polaznici će učiti vježbe istezanja, hodanja, disanja i trčanja u cilju razvoja motorike. U planu su i razne sportske igre, rukomet, nogomet, košarka, odbojka, badminton te isto tako elementarne igre s loptom, štafetne igre i poligoni. Predviđeno je i vrijeme na plaži gdje će biti organizirana škola plivanja za neplivače i plivače početnike.

Osim sportskih aktivnosti, organizatori su se potrudili pripremiti razne dječje igre i radionice kojima je cilj socijalizacija, razvoj timskog duha, mašte i kreativnosti. U slobodno vrijeme planirane su aktivnosti poput šetnje, zabave u aquaparku i vožnja vlakićem.

Kamp će se održavati u Girandella Valamar Collection Resortu u Rapcu. Welcome point resorta ujedno je i mjesto za svakodnevni prijem djece u kamp. U sklopu resorta na raspolaganju su predivne plaže, ugodna hladovina Pinete u prvom redu do mora, igrališta koja zadovoljavaju standarde više različitih sportova, ugodna i prostrana sala namijenjena društvenim i kreativnim aktivnostima te ono najbitnije, uživanju u slasnim obrocima Valfresco Direkta, partneru kampa koji je zadužen za pripremu i posluživanje doručka i ručka polaznicima i to u skladu s najvišim standardima i kvalitetom. Osim toga, partner je i tvrtka Valamar koja je osigurala lokaciju za provođenje projekta, te Rockwool Adriatic kao generalni sponzor Labinske škole rukometa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of