Labinske rukometašice osvojile prve prvoligaške bodove

Na krilima publike krenuo pobjednički labinski uragan

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


 Rukometašice Rudara u još jednoj povijesnoj i povratničkoj utakmici nakon 42 godine u Prvoj ligi stigle su pred domaćom publikom do prvih ovosezonskih prvoligaških bodova koje će im mnogo značiti zbog samopouzdanja u nastavku prvenstva. Ključan trenutak utakmice bilo je razdoblje od 41. do 54. minute kada su "labudice" serijom od 10:1 i preokretom od 15:19 nošene potporom i navijanjem publike stigle na velikih 25:20, što Split nije više mogao stići nego samo ublažiti poraz.

U transu

U drugom poluvremenu gošćama nije pomogao ni flaster na prvom imenu susreta i najefikasnojoj u domaćim redovima Ani Jajčević, koja je zabijala i razigravala s pozicije vanjskog. Katja Mikolić je u nizu postigla nekoliko važnih golova za preokret, razbranila se Ugrin, a svoj veliki doprinos čvrstoj igri u obrani i efikasnim napadom dale su i ostale igračice koje su igrale kao u transu. Protivnik nije bio bezazlen, Splićanke su lani bile četvrte u elitnom razredu hrvatskog ženskog rukometa i tako su se i nametnule od samog početka. Domaće su u susret ušle pomalo nervozno i impresionirao pa su cijelo prvo poluvrijeme gledale u leđa gošćama koje su bile u stalnom vodstvu od jedan do dva gola razlike. Ipak, Rudar je zahvaljujući i obranama Ane Ugrin koja se u lijepom svjetlu predstavila domaćoj publici na trenutak imao vodstvo (7:6, 8:7). Ipak na odmor se otišlo s 11:9 za Split, koji je u 15. minuti ostao bez Tamare Hudoletnjak koju je u oštrom obrambenom startu po nosu zahvatila Allsu Đuzel. Hudoletnjak je pomoć morala tražiti na labinskoj Hitnoj, a zatim i u pulskoj bolnici, dok je Đuzel dobila crveni karton.

Početak drugog poluvremena bio je u znaku Splita koji je u 41. minuti imao veliku prednost od četiri razlike (15:19) i činilo se da bodovi odlaze u Split. Međutim nakon time outa domaće klupe krenuo je labinski uragan koji je pomeo gošće. Prednost Splita počela se topiti, upale su gošće u crnu rupu pa su Labinjanke serijom golova stigle do 25:20. Kažnjavale su "labudice2 brzim kontrama i polukontrama svaku grešku i neuspješan napad nemoćnih gošći. Briljirale su Mikulić, Raspudić i Jajčević, Ugrin je zaustvaila nekoliko lopti, obrana je bila čvrsta, a napad brz, raznovrstan i efikasan. Završetak je bio samo stvar rutine i održavanje prednosti koje su gošće ipak uspjele u zadnjim minutama kada je sve bilo gotovo spustiti na dva razlike.

- Pred domaćom publikom pokazale smo novu igru. Dobro smo ušle u utakmicu, borile smo se, a kasnije smo malo posustale. Pivot nam je dobio crveni kartom pa smo bile malo oslabljene, ali smo se borile do kraja i osvojile dva velika boda. Sada nam slijedi Koka u Varaždinu, gore idemo po pobjedu - rekla je optimistično Ana Jajčević a mlada vratarka Ana Ugrin u lijepom se svjetlu predstavila domaćoj publici.

Osmi igrač

- Prije svega moram čestitati curama i stručnom stožeru, ali se i zahvaliti navijačima na ovoj nevjerojatnoj potpori. Bez njih to ne bi bilo moguće, bili su nam danas osmi igrač. Puno smo radili za ovo, to je zaslužena pobjeda i nije posljednja u ovom prvenstvu, vjerujem da će ih biti puno u nizu - najavila je Ugrin.

Trener Diego Datos je nakon susreta rezimirajući sve što se događalo rekao

- Vrlo smo zadovoljni s ovim što smo prikazali jer svi znamo da je kvaliteta Splita nešto veća nego naša. Uspjeli smo uz našu kvalitetu i veliku borbenost osvojiti dva prva boda u Prvoj ligi. Presudna je bila sredina drugog poluvremena kada smo promijenili malo obranu, posložili se, publika nas je digla, golmanica je obranila par lopti i to nam je dalo dodatnu snagu za naš uzlet i seriju od 10:1. Nekoliko naših golova iz kontre i polukontre je preokrenulo utakmicu. Sretni smo i zadovoljni, čestitam curama na zaista velikom poslu kojeg su odradile - zaključio je Datos.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter