velika akcija

U beogradskoj garaži pronađen popriličan arsenal oružja i naprava, sumnja se i na umiješanost Hrvata?

| Autor: Novi list
(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)

(Snimila Emica Elveđi/Pixsell)


Velika količina automatskog oružja i eksplozivnih naprava pronađena je danas u jednoj garaži u zgradi u Novom Beogradu, javlja net.hr.

Traje istraga, a u veliku akciju su uključeni pripadnici BIA i MUP Srbije. Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici MUP-a u Beogradu danas oko 11.20 sati u garaži na Novom Beogradu pronašli veću količinu oružja i minsko-eksplozivnih sredstava.

"Pripadnici Policijske uprave za grad Beograd pronašli su danas oko 11.20 sati u garaži na Novom Beogradu više komada vatrenog oružja, municije i eksploziva. Na teren su odmah izašli pripadnici Sektora za hitne situacije. Policija, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom, provodi sve potrebne operativne radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti te identifikaciji osobe čije se oružje nalazi", rekao je Dačić, javlja Telegraf.

Kako se vidi na fotografijama s lica mjesta, oko garaže je veliki broj pripadnika policije, a u njoj su kutije pune oružja različitih kalibara.

Pripadnici MUP-a iznose kartonske kutije. U međuvremenu se pojavio navodni vlasnik garaže koji je iz Novog Sada i koji je rekao da je garažu iznajmio i da je sve rekao policiji i da ni on ne zna što se događa.

Kako doznaje Telegraf sumnja se da iza oružja koje je nađeno u garaži stoje hrvatski državljani, a tužilac Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu odmah je izašao na mjesto događaja, javlja net.hr.

"Oko zgrade je satima opsadno stanje. Izgledalo je strašno, bilo je puno policije, na licu mjesta bili su i vatrogasci i vozilo Hitne pomoći. Blokirali su cijelo prizemlje i ulaz u zgradu", kaže za Kurir jedan očevidac drame u Novom Beogradu.

Stanar zgrade dodaje i da je sve počelo oko podneva. "Prvo smo pomislili da je u pitanju ubojstvo. Vidjeli smo forenzičare u bijelim odjelima. U zgradu se nije moglo ući ni izaći", dodaje i navodi da zgrada nije evakuirana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter