NATJEČAJ OTVOREN DO 2. KOLOVOZA

Za studente pulskog Sveučilišta osigurana čak 364 mjesta u Domu. Pitali smo što je sa subvencijama za smještaj za ONE KOJI ŽIVE KOD PRIVATNIH STANODAVACA

| Autor: Duška PALIBRK
Studentski dom u Puli (Arhiva Glasa Istre)

Studentski dom u Puli (Arhiva Glasa Istre)


Objavljen je natječaj Studentskog centra u Puli za subvencionirani smještaj redovitih studenata u Studentski dom u sljedećoj akademskoj godini. Prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o iznosu subvencije i kvoti za subvencionirano stanovanje, pulskim studentima na raspolaganju će biti čak 364 domska kreveta, od kojih je 130 u "starom" Studentskom domu, tzv. Paviljonu 1, a 234 u paviljonima 2 i 3 čija se izgradnja privodi kraju.

Natječaj je obuhvatio i nove paviljone, iako se njihovo potpuno opremanje planira tek početkom iduće godine. Dakle, tek u drugom semestru bit će spremni primiti studente s rang-liste koji su ostvarili pravo na smještaj u domu. Prema istoj odluci Ministarstva, za sljedeću akademsku godinu pulskim studentima neće biti dodjeljivane subvencije smještaja kod privatnih stanodavaca, kako je to bilo dosadašnjih godina, kaže ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina.

Natječaj za smještaj u domu traje do 2. kolovoza, do kada se zaprimaju prijave s natječajnom dokumentacijom. Privremena rang-lista bit će objavljena najkasnije 13. kolovoza na oglasnoj ploči Studentskog doma Pula te web stranici Studentskog centra. Sve informacije o dokumentaciji potrebnoj za prijavu, obrasci i pojašnjenja te Pravilnik Ministarstva o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na subvencionirano stanovanje objavljeni su zajedno s natječajem na www.scpu.hr kao i na oglasnoj ploči Studentskog doma u Puli.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini