PRVI DAN

Od jučer na snazi novi režim za 44 parkirna mjesta u Kolodvorskoj i Splitskoj: Početak naplate počeo mirno, STANARI NAJAVLJUJU PETICIJU

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA
Neobičan prizor - desetak slobodnih mjesta, a među parkiranima tek jedan stranac (Z. STRAHINJA)

Neobičan prizor - desetak slobodnih mjesta, a među parkiranima tek jedan stranac (Z. STRAHINJA)


Jučer, kada je u gradu vladala pomama za parkirnim mjestima, zanimljivo je bilo vidjeti parkiralište u Kolodvorskoj s desetak, možda i više, slobodnih mjesta. Nesumnjivo, posljedica je to obavijesti Pulaparkinga o novom režimu

Kako su iz Pulaparkinga prošlog tjedna najavili tako i bi: od jučer je pod naplatom parkiralište za 40-ak vozila u pulskoj Kolodvorskoj ulici, tik uz višestambenu zgradu s adresom u Splitskoj. Stanari, koji su ogorčeni uvođenjem ovakvog režima jer tvrde da je ranih 1970-ih parkiralište izgrađeno za potrebe zgrade, jučer su početak naplate otpratili mirno. Ali najavljuju i vjerojatno potpisivanje peticije protiv ovakvog postupka gradskog poduzeća zaduženog za parkirališta.

Laka zarada

- Ogorčeni smo! Čujemo i da će pod naplatu staviti ova parkirališta s druge strane zgrade gdje su Alfa i Castrum. Ako im treba novca, neka izgrade parkirališta na zaobilaznici pa neka voze turiste autobusima. Potpisivat ćemo peticiju, samo da se skupimo. Ovdje žive pretežito penzioneri, njima su potrebni automobili, a sada moraju još i plaćati parkirnu kartu. Pitali smo u Gradu i da nam daju parkiralište u koncesiju, ali nema šanse. U redu, kupit ćemo karte za parking, ali tko će nam garantirati mjesto? Za posljednjeg koncerta u Areni (Foo Fighters dvije večeri prošlog tjedna, op.n.) naši su ljudi morali automobile ostavljati na groblju, kaže stanarka Splitske ulice. Općenito je dojam kod stanara da se sve to zbiva zbog atraktivne lokacije u blizini Arene i, kako kažu, lake ljetne zarade za gradsku kasu - četiri kune sat, sto kuna dan po jednom mjestu!

Jučer, kada je u gradu vladala pomama za parkirnim mjestima, zanimljivo je bilo vidjeti ovo parkiralište s desetak, možda i više slobodnih mjesta. Nesumnjivo, posljedica je to obavijesti Pulaparkinga o novom režimu koje su stavljali prošlog tjedna pod brisače automobila. A mada nam je tada direktor Pulaparkinga Branislav Bojanić naveo da se s naplatom počinje jer na tom placu besplatno parkiraju stranci, ni jučer nismo zatekli neki značajan broj vozila s inozemnim registarskim oznakama. Zapravo, naišli smo na tek jedan talijanski automobil, vjerojatno isti što smo ga vidjeli i prošlog tjedna. U kvartu smo čuli da je trenutno na parkiralištu najviše vozila zaposlenika i službena vozila Ureda državne uprave u Splitskoj, Pulaprometa i ostalih poduzeća i službi, a za koje stanari pretpostavljaju da imaju besplatno parkiranje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter