UDRUZI PRISTUPILO 8.000 GRAĐANA

Mislav Kolakušić predstavio UDRUGU ANTIKORUPCIJA

Mislav Kolakušić (N. LAZAREVIĆ)

Mislav Kolakušić (N. LAZAREVIĆ)


Predsjednik udruge Antikorupcija i sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić jučer je u Flanatičkoj ulici u Puli predstavio program udruge, pozvao građane na učlanjenje, volonterski rad i suradnju. Poručio je da su upravo građani zviždači i ti koji izvana mogu vidjeti anomalije te ih prijaviti.

- Najveći problem Republike Hrvatske je korupcija. Sva istraživanja to pokazuju, a čak 98% građana smatra tako. Prema istraživanju Europskog parlamenta iz 2016. godine Hrvatska je najkorumpiranija u postupcima javne nabave, kazao je Kolakušić.

Unatoč kiši, oko info-pulta se okupio pozamašan broj građana, a prikupljeno je oko 200-tinjak potpisa.

U udrugu se učlanio i porečki nezavisni gradski vijećnik Maurizio Zennaro rekavši da se s Mislavom Kolakušićem slaže u svakom pogledu.

- Svojom građanskom inicijativom Zajedno-Insieme borim se protiv nepotizma i korupcije, zastupam isto mišljenje kao i sudac Kolakušić, kazao je Zennaro.

Cilj udruge je organizirana borba protiv korupcije na svim razinama kroz projekt "Hrvatska bez korupcije". Svi članovi udruge mogu dostavljati svoja saznanja o korupciji i korupcijskim djelima, predati podatke ili dokumentaciju kojom raspolažu i time dobiti stručnu i savjetodavnu pomoć. Udruzi je dosad pristupilo 8.000 građana. (Ch. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter