SOKOL SECURITY

Konačno je poznata cijena zaštitarske službe koja će patrolirati po Puli

| Autor: Marcello ROSANDA
Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)

Ilustracija (snimio Duško MARUŠIĆ ČIČI)


Kako neslužbeno saznaje Glas Istre, cijena zaštitarskih usluga koje od ovog ljeta uvodi Grad Pula bit će oko 120.000 kuna. Preciznan broj naši sugovornici nisu znali, ali očito je to tu negdje preko 100.000, što je potvrdio i gradonačelnik Filip Zoričić za RTL.

"Tako nešto imaju i drugi mediteranski gradovi pa ne vidim zašto ne bi imala Pula", rekao je Zoričić.

Neki detalji o tome što će točno raditi zaštitari nisu poznati. U spomenutom prilogu za RTL rečeno je da cilj nisu vandali, nego prevencija, te da će patrolirati od jednog do četiri zaštitara, ovisno o tome koji je dio dana.

Do ove odluke je došlo, podsjetimo, nakon što se zaredalo nekoliko fizičkih incidenata u centru Pule, prije svega na Giardinima i kod Titovog parka, a sve je počelo nemilom scenom kod noćnog kluba Pietas gdje su prije nekoliko tjedana u tučnjavi stradali maturanti iz Rijeke.

Kako je najavljeno, patrole bi trebale pohoditi najfrekventnije dijelove grada, dakle Giardine, Portaratu, Forum, područje oko Arene, Titov park...

Akcija je počela 15. lipnja i trajat će sve do 15. rujna. Provodit će je Sokol Security i zaštitari će imati svoje odore. Javne površine nadzirat će samostalno i zajedno s nadležnim gradskim komunalnim redarstvom kako bi spriječili eventualna neprimjerena ponašanja prema ljudima i imovini te u cilju potpore održavanju komunalnog reda, pojasnili su iz Grada.

"Grad Pula uvijek je bio grad u kojem se građani, ali i gosti osjećaju dobrodošlima. Ovo je samo dodatna aktivnost tijekom turističke sezone, kada očekujemo veliki broj gostiju kao i brojne programe na otvorenom, kako bi se zadržala kvaliteta života građana i opća sigurnost posjetitelja", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter