UKUPNO ODOBRENO 40 NOVIH ZAHTJEVA

Grad Pula poduzetnicima dodijelio gotovo POLA MILIJUNA KUNA BESPOVRATNIH POTICAJA

| Autor: Glas Istre
(M. MIJOŠEK)

(M. MIJOŠEK)


Nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje su zainteresirani poduzetnici gotovo u potpunosti iskoristili 

Na trećoj sjednici Povjerenstva za dodjelu bespovratnih potpora iz programa Potpore Pula 2019. koji je namijenjen poticanju razvoja gospodarstva Pule, ukupno je odobreno 40 novih zahtjeva poduzetnika u iznosu od 470.214,33 kune te je time gotovo u potpunosti iskorišten dodatni fond kojeg je Grad Pula namijenio poduzetnicima u ovoj godini. 

Velik interes

Naime, nakon što su pulski poduzetnici iskazali veliki interes i u potpunosti iskoristili bespovratne potpore Grada Pule za poticanje razvoja malog gospodarstva od ukupno milijun kuna, odlukom gradonačelnika osigurano im je novih pola milijuna kuna koje su zainteresirani poduzetnici gotovo u potpunosti iskoristili.

"Interes poduzetnika je zbilja velik, što znači da je odluka o dodjeli dodatnih pola milijuna kuna iz gradskog proračuna bila opravdana i drago mi je da su poduzetnici to prepoznali. Nije slučajno Pula danas uz Zagreb grad s najviše poduzetnika u odnosu na radno sposobno stanovništvo, i jedan od gradova s najboljom poduzetničkom klimom. Ponosni smo na naše vrijedne i uspješne poduzetnike koji svojim radom unaprjeđuju ukupni razvoj našeg grada“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić. 

Ostalo još 29,7 tisuća

Za Potpore novoosnovanim tvrtkama odobreno je 24 zahtjeva u iznosu od 232 tisuće kuna, dok je za Potpore za sufinanciranje nabave dugotrajne materijalne imovine odobreno 6 zahtjeva, u iznosu od 137,1 tisuća kuna. Za Potpore za IT sektor odobreno je svih 5 pristiglih zahtjeva u iznosu od 67,7 tisuća kuna, a za Potporu za uvođenje inovacija u proizvodnju odobren je jedan zahtjev u iznosu od 9,9 tisuća kuna. Za Potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata odobren je jedan zahtjev u iznosu od 5 tisuća kuna, a isti je iznos odobren i za jedan zahtjev za Potpore za sufinanciranje pojedinačnog nastupa poduzetnika na međunarodnim sajmovima. Za Potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje pristigla su i odobrena dva zahtjeva u iznosu od 12,5 tisuća kuna.

Nakon isplate sredstava po zahtjevima odobrenim na trećoj sjednici Povjerenstva, poduzetnicima do kraja godine preostaje još 29,7 tisuća kuna slobodnih sredstava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter