REAKCIJA

Ćurić: Trajna zahvalnost svim poginulim braniteljima

| Autor: Borka PETROVIĆ
Snimio : D. ŠTIFANIĆ

Snimio : D. ŠTIFANIĆ


Petar Ćurić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Pule i dopredsjednik HDZ-a Pule osudio je izjavu predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića o hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata i pripadnicima HOS-a.

- Ne slažem se s izjavom Zorana Milanovića i držim da nas upravo takvi ishitreni gafovi vraćaju unatrag, u nepotrebne podijele na koje kao da smo konačno već bili zaboravili. Trajnu zahvalnost dužni smo iskazati svim poginulim hrvatskim braniteljima, bez obzira u kojoj su postrojbi hrvatskih oružanih snaga bili. Poginulom pripadniku HOS-a Slavku Jageru pripadnici agresorske vojske su odvijačem iskopali oči. Tko ima pravo govoriti u njegovo ime ili imena ostalih HOS-ovaca o njihovim idealima i pokliču pod kojim su se borili, pita se Ćurić dodajući da su ovi časni ljudi položili živote za demokraciju.

- Oni se nisu borili za NDH već za slobodnu, suverenu i demokratsku Republiku Hrvatsku i zato ću i danas, i uvijek kada to bude trebalo, kao zahvalan i savjestan građanin ove zemlje istupiti u njihovu obranu, zaključuje Ćurić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter