Trodnevna manifestacija

Počelo Martinje u Puli: Centar grada u znaku vina, rakija, maslinovog ulja i istarske kužine

| Autor: Mihael Stojanović
(Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)


Manifestacija "Martinje u Puli" započela je jučer na Giardinima i traje do sutra, a cilj je okupljanje poznatih vinara južne Istre. Posjetitelji su uživali u degustacijama vina, drugih istarskih žestica i tradicionalne hrane dok je za atmosferu bio zadužen DJ Fabris. Manifestacija se nastavlja iduća dva dana, pružajući priliku za kušanje vina, rakija, maslinovih ulja i istarske kužine po pristupačnim cijenama.

(Snimio Mihael Stojanović)Vinarija Teraboto iz Vodnjana (Snimio Mihael Stojanović)

(Snimio Mihael Stojanović)Nezaobilazne fritule (Snimio Mihael Stojanović)

Svježe i odležano

Od 18 sati do ponoći, posjetitelji su uživali u degustaciji vina renomiranih vinara južne Istre: Šegote, Benazića, Terabota, Memento Morisa, Dobrana, Dikovića, Kalavojne i Marčete. Za gurmanske užitke pobrinuli su se Konoba "Danijeli" iz Betige i "Nadine fritule", dok je DJ Fabris svirao laganu pop-house glazbu.

Razgovarali smo s više vinara koje smo zatekli na trodnevnoj manifestaciji. Diković se predstavio svježom i odležanom malvazijom i refoškom po cijeni od 20 eura za bocu. Obiteljski OPG iz Vodnjana Teraboto koji postoji od ‘95., nudio je pet vrsta vina; malvaziju, istarski rose, merlot, teran i muškat, ali i tri maslinova ulja ovogodišnje berbe, jedno sačinjeno od devet različitih sorti maslina, uz bužu i carnobassu koja se izgovara ‘karbonaca’ ističe prezenterica vinarije.

Vina Benazić privukla su posjetitelje jedinstvenim vinima ženskih imena, uključujući malvaziju, cabernet sauvignon i druge sorte. Uz raznovrsnu ponudu, posjetitelji su imali priliku kušati i kupiti popularne vrste rakija poput medenice, komovice, biske i travarice, čime je ponuda ovog proizvođača bila zaista potpuna i atraktivna.

Konoba "Danijeli" iz Betige pravila je istarske specijalitete poput hot-koba, kapuza i ombola, te hladne plate po cijenama od 6, 7 i 10 eura, a Nadine fritule, upotpunile su doživljaj za mlađe i slatkoljupce s cijenom od 5 eura.

(Snimio Mihael Stojanović)DJ Fabris svirao je laganu pop-house glazbu (Snimio Mihael Stojanović)

Prilika za kušanje

Unatoč nešto skromnijem odazivu, posjetitelji su uživali u opuštenoj atmosferi uz vino, žestice, hranu, fritule i laganu glazbu. Manifestacija se nastavlja iduća dva dana, pružajući priliku za degustaciju vina, ostalih žestica i delicija, uz kauciju od 5 eura za čašu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter