jk galeb

Zlatni i brončani pulski jedriličari na prijemu kod gradonačelnika

| Autor: Glas Istre
(Foto Grad Pula)

(Foto Grad Pula)


Danas su u Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić i dogradonačelnik Bruno Cergnul primili pulske jedriličare, osvajače zlatne i brončane medalje na državnom prvenstvu Hrvatske u ekipnom jedrenju koje je održano u Dubrovniku.

Pulski jedriličari braća Noel, Leon i Mateo Matković te Ema Grabar članovi Jedriličarskog kluba Galeb na prijem su stigli u pratnji trenera Daria Klibe.

Gradonačelnik Filip Zoričić čestitao je mladim jedriličarima na izvanrednom uspjehu, ističući kako je njihova pobjeda rezultat predanog rada i velikih odricanja.

Zamjenik Bruno Cergnul prisjetio se svojih jedriličarskih dana, kada se jedrilo Istarsku regatu, na relacijama Kopar – Pula i Opatija – Pula. 

"Tada nismo imali opremu i jedrilice poput današnjih, ali svejedno smo savladavali nemirna mora i promjenjivo vrijeme. Zato vam čestitam na odluci da postanete jedriličari, jer je naše podneblje idealno za ovaj sport", istaknuo je zamjenik Cergnul.

Tim Galeb, koji su činili pulski sportaši Matteo Matković i Ema Grabar, zajedno sa svojim riječkim članovima tima, zauzeo je prvo mjesto te su time ponosno ponijeli titulu prvaka Hrvatske. Pored toga, ekipa Galeb Kostrena koja je u svom sastavu imala tri pulska jedriličara, Leona i Noela Matkovića te Alberta Lebinca uz članove riječkog tima, osvojila je treće mjesto. 

Uz braću Noela, Leona i Matea Matkovića te Eme Grabar, među osvajačima odličja je i jedriličar Albert Lebinac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter