»Ne ću ben, hodi zajno«

Veliki broj građana Pule odazvao se humanitarnoj utrci. Evo koliko je sredstava prikupljeno

| Autor: Zoran Oljača
(Snimio Duško Marušić Čiči)

(Snimio Duško Marušić Čiči)


Uspješno održana 6. humanitarna utrka/šetnja Kluba Gea Pula »Ne ću ben, hodi zajno« - Nemoj da ti se grusti na koju se protekle nedjelje odazvao veliki broj građana, polučila je odlične rezultate. O tome su jučer izvjestili organizatori, Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula.

Podrška oboljelima od raka

»Protekle je nedjelje na suncem okupanim pulskim Valkanama održana tradicionalna humanitarna utrka »Ne ću ben, hodi zajno«, ove godine pod geslom »Nemoj da ti se grusti« kojoj su tehničku potporu dali Atletski savez Istre i Zbor atletskih sudaca Istre. Brojni su trkači i šetači, svih dobnih skupina, mlade obitelji s djecom, predstavnici i članovi brojnih udruga odvojili svoje vrijeme i učinili taj događaj posebnim i prenijeli poruku za zdravlje dojki.

Trkača trasa duljine 6.000 metara od Valkana do tvrđave Bourguignon i natrag istim putem, te šetačka duljine 1.800 metara od Valkana do Gortanove uvale i nazad, prštala je obiljem pozitivne energije i osmijeha sudionika koji su se aktivno uključili u ovu humanitarnu akciju i postigli da Lungomare poprimi ružičastu boju, koja simbolizira borbu protiv raka dojke«, naveli su iz Kluba Gea te se ujedno zahvalili svima na sudjelovanju i donacijama od kojih je, kako ponosno ističu, prikupljeno vrijednih 6.455 eura.

Kako nadalje kažu, zahvaljujući građanima koji su donirali, Klub Gea nastavlja pružati podršku oboljelima ne samo od raka dojke, već i oboljelima od drugih malignih bolesti.

»Od prikupljenih donacija nastavit će se financirati savjetovališta liječnika, psihoterapeuta, farmaceuta i fitoterapeuta, limfna drenaža, FIT grupa, shiatsu tretmani, joga i kreativne radionice, ali i pomagati potrebitima u kupnji dodataka prehrani, kao i pružanju jednokratne financijske pomoći članicama koje su na dugotrajnom bolovanju.

Klub Gea posebno se zahvalio Elvisu Peršiću i članovima Atletskog saveza Istre, koji su bili tehnički partneri utrke, Zboru atletskih sudaca Pula, voditeljima Dorini Tikvicki i Danielu Sponzi i DJ-u Denisu Goldinu koji se pobrinuo za dobru atmosferu na startu i cilju utrke, kao i fotografima Đeni Akelić i Giordanu Cellichu, koji su se pobrinuli za fotografiranje manifestacije. Posebna zahvala išla je i Žutom kišobranu i Rozi make up corneru koji su osmislili zabavu za najmlađe.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Nije izostala niti zahvala pokroviteljima manifestacije Gradu Puli, Turističkoj zajednici Grada Pule, Udruzi Istarski eko proizvod na donaciji graha i povrća, mesnicama Stari Grad, Alverde i Prima na donaciji kobasica, Brionki i Pekari Nello na doniranim kolačima i kruhu, Decathlonu na donaciji vode, Valalti d.o.o. na donaciji banana, kuharima Hotela Brioni - Arena Hospitality Group na kuhanju i dostavi graha te ostalim sponzorima i donatorima, kao i medijskim pokroviteljima.

BakalaRun za kraj Ružičastog mjeseca

Podsjećaju da se Ružičasti mjesec nastavlja 10. listopada u Svetom Lovreču na Gradskom trgu br. 4 gdje će se održati predavanje »Utjecaj pravilnog disanja i tjelovježba na zdravlje« fizioterapeutice Gracijele Benčić. Od 20. do 27. listopada na društvenoj mreži Facebook održat će se Humanitarna aukcija »Nemoj da ti se grusti« zahvaljujući brojnim sponzorima koji su donirali svoje usluge i proizvode.

»Ove godine program Ružičastog mjeseca obogatit će Bruno Šimleša promocijom nove knjige ‘A što kad se netko naš razboli’ u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Puli, 24. listopada s početkom u 18 sati. Predavanje je besplatno i otvoreno za javnost, a posjetitelji će moći kupiti knjigu po promotivnoj cijeni.

Zadnja nedjelja u mjesecu listopadu, 27. listopada, s početkom u 10 sati tradicionalno je rezervirana za BakalaRun, humanitarnu utrku u organizaciji TEĆI, ISTI I PITI i Erika Lukšića pod pokroviteljstvom Alden Bakalara. Bit će to prigodan završetak Ružičastog mjeseca kojim Klub žena liječenih od karcinoma dojke Gea podiže svijest o važnosti preventivnih pregleda dojki kao jedini siguran put smanjenju smrtnosti od ove vodeće maligne bolesti u žena.

Zahvaljujući Elvisu Morini i Caffe Baru La Resistance, tijekom cijelog mjeseca listopada dio prihoda od prodanih kava bit će doniran Klubu Gea Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter