Gradska knjižnica Pula

U četvrtak predavanje "Malo rimsko kazalište: od izgradnje do danas"

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U povodu obilježavanja Dana Misericordije pulskog Mjesnog odbora Stari Grad, u četvrtak, 10. listopada 2024. u 18.30 sati u Središnjoj knjižnici Đeni Gobić-Bravar održat će predavanje Malo rimsko kazalište: od izgradnje do danas.

Organizatori programa su Grad Pula – Mjesni odbor Stari Grad, Istarsko povijesno društvo, Društvo Smaregliana i Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

O predavanju

Malo rimsko kazalište posljednjih je godina medijski prilično eksponirano zbog velikih zahvata konzervacije i rekonstrukcije, kao i zbog zanimljivih manifestacija koje se u njemu održavaju. I prije su ga građani poznavali kao prostor za skromnija kulturno-glazbena događanja te kao otvoreni prostor za druženje i šetnju. Međutim, informacije o samom kazalištu možda nisu toliko poznate. Zašto se zove Malo? Kada je blistalo i kada je propalo? Što se s njim događalo kroz stoljeća? U kojem ga je stanju naslijedilo 21. stoljeće i kako je dobilo završni izgled u kakvom ga danas vidimo? Uz priču o kazalištu i prikaze njegovih stanja kroz povijest, koje mnogi možda nisu imali mogućnost vidjeti, odgovorit će se na ova i druga pitanja.

O predavačici

Đeni Gobić-Bravar je diplomirani povjesničar i konzervator arhitektonske i prirodne baštine, radi u Arheološkom muzeju Istre kao restaurator arheoloških predmeta te je zadužena za brigu o monumentalnoj baštini o kojoj Muzej skrbi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter