TECHTALKS U PULI

Tehnološke teme na jednostavan i razumljiv način u Coworkingu Pula

(Snimila Tihana Gardijan)

(Snimila Tihana Gardijan)


U četvrtak u 18 sati u Coworkingu Pula počinje drugo izdanje TechTalksa, dvosatnog događaja koji tehnološke teme približava široj publici na jednostavan i razumljiv način.

Ovoga puta susret pod nazivom Je li web3 stvarno budućnost interneta i poslovanja vodi znana zagrebačka poduzetnica i konzultantica Ida Pandur. Sudjeluju pulski sveučilišni profesor Nikola Tanković, osnivač tvrtke Lloyds digital i konferencije Digital Labin Domagoj Ostović te mlade web3 snage Ivan Piton i Stefano Filimonović.

Program će se održati u konferencijskoj dvorani na trećem katu. Nakon uvodnog izlaganja Ide Pandur i panel-rasprave posjetitelje očekuje zakuska. Organizator susreta je neprofitna udruga ICT Istra.

O sudionicima

Ida Pandur, poduzetnica i konzultantica. Iz web2 prešla u web3. Blockchainom se intenzivno bavila u NEAR Balkan Hubu kao direktorica regije. Njenu tehnološko-kreativnu agenciju ENTG i tim je 2018. akvizirao EY, nakon čega radi i u toj globalnoj konzultantskoj kući. Novi poslovni pothvati očekuju je u Dubaiju.

Domagoj Ostović, osnivač tvrtke Lloyds digital i međunarodne konferencije Digital Labin. Kreativac i tech entuzijast, Bjelovarčanin i Istrijan, labinski zet, čovjek goleme energije, pozitivac bez dlake na jeziku. Web3? Jedna od rijetkih stvari za koju gubi entuzijazam.

Ivan Piton, znalac tehničke pozadine decentraliziranih financija s velikim iskustvom u tom području. S bitcoinom je krenuo davne 2013-te i radio na raznim pozicijama u web3 industriji. Suosnivač blockchain startupa Klaster. Angažiran u vodstvu Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK). Po zanimanju inženjer. Studirao u SAD-u.

Nikola Tanković, omiljeni sveučilišni profesor, talentirani programer, docent na Fakultetu informatike u Puli. Znaju ga i akademska i poslovna zajednica. Pred nekoliko godina je u studijski program uveo kolegij Blockchain aplikacije. U nastavi koristi Ethereumov ekosustav. Kao programer, rado se prihvati projekata umjetne inteligencije i data science-a.

Stefano Filimonović, web3 community manager, trenutno vodi društvene mreže za Whale (izgrađen na TON blockchainu). Prethodno radio u startupovima poput BAM Ticketing, Cere Network, Fuel, Messari. Diplomirao je međunarodno poslovanje na RIT-u i od tada je dio web3 svijeta.

Partner je Istarska razvojna agencija, a glavni sponzor Plus Hosting. Ulaz se ne naplaćuje, ali se potrebno registrirati. Više informacija o programu i sudionicima dostupno je ovdje.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter