"Slušamo rukama"

Zahvaljujući humanitarnoj akciji uređen prostor kojim se koriste članovi UGNIŽ-a

| Autor: Glas Istre
(Foto: Inner Wheel kluba Pula)

(Foto: Inner Wheel kluba Pula)


Danas su u prostorijama Udruge gluhih i nagluhih Istarske županije (UGNIŽ) na njihovoj pulskoj adresi Anticova 5 svečano predstavljeni rezultati humanitarne akcije Slušamo rukama, koju je Inner Wheel klub (IWK) Pula provodio od početka lipnja do kraja kolovoza ove godine.

Tim je povodom uspješno održan 24. koncert, što su ga učenici i nastavnici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova darovali spomenutom klubu 18. lipnja. U prepunoj dvorani Doma hrvatskih branitelja u programu su također sudjelovali učenici srednjih glazbenih škola iz Samobora, Rijeke, Zagreba i Osijeka kao njihovi gosti.

(Foto: Inner Wheel kluba Pula)(Foto: Inner Wheel kluba Pula)

Svrha ovogodišnjeg prikupljanja sredstava bila je pomoći članovima Udruge, kojima IWK Pula dosad nije pomagao, da urede prostor kojim se redovito koriste radi tjednih druženja, održavanja sastanaka, seminara i radionica, te provedbe projektnih i sličnih aktivnosti. Organizatori akcije prikupili su ukupno 6.381,11 eura, zahvaljujući distribuciji ulaznica/pozivnica za koncert, donacijama u specijalne kutije neposredno prije i poslije koncerta, te izravnim uplatama pojedinaca, organizacija i tvrtki – starih i novih donatora – na žiro račun koji je bio posebno otvoren s tim ciljem.

Prikupljenim su sredstvima financirani radovi na uređenju prostora, konkretno parketi su izbrušeni i lakirani u društvenim prostorijama, laminat je postavljen u uredu i prostoriji za sastanke te u dijelu društvenih prostorija, zidovi su obojani u uredu i prostoriji za sastanke gdje je također obojana stolarija. Osim toga, kupljen je zvučnik, koji je potom spojen na postojeći projektor, a ispod stropnih ploča provedene su instalacije. Udruga je svojim iznosom od 1.400 eura omogućila završetak svih planiranih radova. Svečanom predstavljanju prisustvovale su Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene aktivnosti, mlade i sport Grada Pule sa svojom pomoćnicom Lenom Radunić, te Nina Buić Draščić, viša stručna suradnica za socijalnu skrb u Istarskoj županiji.

(Foto: Inner Wheel kluba Pula)(Foto: Inner Wheel kluba Pula)

(Foto: Inner Wheel kluba Pula)(Foto: Inner Wheel kluba Pula)

Članice Inner Wheel kluba Pula najiskrenije zahvaljuju svima onima koji ih redovito prate u organizaciji i provedbi koncerta kao njihovoj glavnoj godišnjoj akciji, te se nadaju da će onih koji su spremni s njima pomoći potrebitima u lokalnoj zajednici ubuduće biti još više. Posebno zahvaljuju učenicima i nastavnicima pulske Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova na velikodušnom sudjelovanju u koncertu svake godine, a Udruzi gluhih i nagluhih Istarske županije žele puno uspjeha u druženju i radu u novouređenom prostoru.

(Foto: Inner Wheel kluba Pula)(Foto: Inner Wheel kluba Pula)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter