ZNAČAJAN DOPRINOS ZA DJEČJI DOM

INK i Backstage Live Pula Festival uručili donaciju Dječjem domu Ruža Petrović

| Autor: Glas Istre
(Snimio Valter Zanko)

(Snimio Valter Zanko)


Povodom najave 6. Backstage Live Pula Festivala, ravnateljica Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula, Gordana Jeromela Kaić i organizator Festivala, Dražen Kokanović, uručili su ravnateljici Dječjeg doma Ruža Petrović, Davorki Belošević, donaciju u iznosu od 2.681,00 EUR za pokrivanje dijela troškova police životnog osiguranja korisnika Centra.

“Do sada je više od 6.000 posjetitelja prisustvovalo jazz koncertima u sklopu programa Backstage Live Pula Festivala u INK-u. Povodom jubilarnog petog izdanja, na prijedlog pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport, Ivane Sokolov, odlučili smo dio prihoda od ulaznica donirati Dječjem domu Ruža Petrović. Naša plemenita misija nastavit će se i u šestom ciklusu koji nas očekuje ove kazališne sezone.” izjavila je ravnateljica INK-a, Gordana Jeromela Kaić.

(Snimio Valter Zanko)(Snimio Valter Zanko)

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov naglasila je: “Skrb o svakom članu naše zajednice, a posebno o djeci, odgovornost je našega grada. Grad Pula već više godina surađuje s Centrom za pružanje usluga u zajednici ‘Ruža Petrović’, a od prošle godine financira policu zdravstvenog osiguranja za jedno dijete. Potaknuta time, u ovoj inicijativi prepoznala sam priliku da pomognemo još jednom djetetu nakon izlaska iz Centra.

INK i Backstage Live Pula Festival sredstva su prikupili suorganizacijom petog ciklusa jazz koncerata u Puli s programima Donny McCaslin Quartet, Fred Hersch i Francesca Tandoi Trio, a donirana sredstva čine 50% prihoda prodanih ulaznica po odbitku troškova ticketinga, ZAMP-a i PDV-a.

“Ova inicijativa predstavlja značajan doprinos za našu ustanovu, a donacija će biti iskorištena za dio police zdravstvenog osiguranja, budući da sklapamo police u vrijednosti od 10.000 eura za naše korisnike. Taj iznos se mladim osobama isplaćuje u mjesečnim ratama tijekom dvije godine nakon izlaska iz Centra, kako bismo im olakšali prve korake u samostalnom životu.” izjavila je ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici ‘Ruža Petrović’, Davorka Belošević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter