tjedan filantropije

Pulski osnovci na filantropskoj pustolovini kroz povijesnu jezgru grada

| Autor: Glas Istre
(Foto Zaklada Istra)

(Foto Zaklada Istra)


Pula je danas postala središte filantropije i zajedništva, gdje su se učenici okupili kako bi kroz igru i učenje širili dobrotu i pomagali onima u potrebi. "Lov na filantropsko blago Pule", organiziran od strane Zaklade Istra – Fondazione Istria, spojio je povijest, solidarnost i zabavu u jedinstvenom natjecanju. 

Ovaj događaj održava se već 6. godinu zaredom u sklopu Tjedna filantropije. Nije bio samo natjecateljskog karaktera već je imao i dublju svrhu: prikupljanje donacija za 7 potrebite djece s područja Istarske županije, čime je ovogodišnji Lov na blago postao platforma za konkretne akcije solidarnosti. 

S početkom u 9 sati na Forumu u Puli, učenici iz sedam osnovnih škola - TOŠ Giuseppina Martinuzzi, OŠ Marčana, OŠ Veli Vrh, OŠ Vidikovac, OŠ Kaštanjer, OŠ Centar i OŠ Šijana - krenuli su na filantropsku pustolovinu kroz povijesnu jezgru grada, vođeni istraživačima, glumcima iz Teatra Naranča.

Dok su od istraživača učili o filantropskoj povijesti Pule, njihova je misija bila i prikupljanje raznih donacija u naravi za pomoć djeci. Ovaj aspekt doniranja u sklopu Lova, novina je ovogodišnjeg događaja, naglasivši kako svaka mala gesta solidarnosti može imati velik utjecaj na živote drugih.

Posljednja točka bila je Gradska vijećnica, a u kojoj se održao kviz. Djecu je dočekao zamjenik gradonačelnika grada Pule i tom prilikom rekao: "Čast mi je što vas imam priliku u ime Grada Pule pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu u Komunalnu palaču. Hvalevrijedno je što danas sudjelujete u ovom događaju i učite o važnosti činjenja dobrih djela", rekao je zamjenik gradonačelnika Bruno Cergnul. 

Kviz na temu filantropije vodila je Ema Korotaj, učenica 4. razreda Gimnazije Pula, koja je bila sudionica prvog Lova prije 6 godina. Ekipe su brzo odgovarale na sva pitanja, a pobjednička ekipa, Osnovna škola Kaštanjer pokazala je svoje znanje i snalažljivost te osvojila prvo mjesto. 

Prije samog natjecanja, okupljene je pozdravila upraviteljica Zaklade Istra Helga Možé, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica Turističke zajednice Grada Pule, Ivan Glušac, pročelnik Upravnog odjela župana Istarske županije i zamjenica gradonačelnika Grada Pula, Ivona Močenić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter