osigurana i okrijepa

Gimnazija Pula u četvrtak održava četvrti Projektni dan uz akvatlon, ronjenje i plogging

| Autor: Jelena Milović
Za najbolje su osigurane i nagrade

Za najbolje su osigurane i nagrade


Ovog četvrtka, 26. rujna, održat će se 4. Projektni dan Gimnazije Pula koji podrazumijeva akvatlon (plivanje i trčanje) i veslanje na kupalištu "Mornar." Natjecateljska disciplina akvatlon podrazumijeva plivanje na 200 metara, a zatim trčanje 1.600 metara. U ovoj disciplini može sudjelovati jedan natjecatelj ili natjecateljica te odrađuju oba zadatka ili može sudjelovati mješoviti par - djevojka i mladić, i u tom slučaju dijele discipline.

Druga disciplina, a to je utrka kajaka, odvijat će se na stazi dugoj 500 metara. Potrebno je prijaviti posadu od tri člana, a nju mogu činiti samo mladići, samo djevojke ili, pak, mješovita ekipa.

Održat će se i natjecanje u ronjenju - pokazni sat, kao i natjecanje u prikupljanju otpada s plaže - plogging, što će biti organizirano za učenike i nastavnike koji neće sudjelovati u sportskom dijelu natjecanja.

Na "Mornaru" će se organizirati timovi koji budu željeli sudjelovati u ovom natjecanju, a Zelena Istra nagradit će pobjednički tim nagradom iznenađenja.

U akvatlon utrci sudjeluje maksimalno 60 sudionika, a utrka starta u 10.30 sati. Utrka kajaka na rasporedu je u 11 sati, a startaju istovremeno tri kajaka s po tri člana. Broj startova ovisit će o broju prijavljenih posada. U prijavi je potrebno navesti ime posade.

Svi zainteresirani učenici i nastavnici za sudjelovanje mogu se prijaviti na e-mail adresu [email protected] do 25. rujna. U prijavi se treba navesti ime, prezime, razred, broj mobitela te sport u kojem se natječe, odnosno natjecateljsku disciplinu. Također, zainteresirani volonteri prijavljuju se na istu e-mail adresu, a u projektnom danu kao natjecatelji ili volonteri mogu sudjelovati i bivši učenici Gimnazije Pula.

Svi natjecatelji i volonteri na poklon dobivaju majice, a prva tri mjesta u svakoj kategoriji bit će nagrađena medaljama. Također, za sve natjecatelje i volontere osigurani su sendviči i voda.

Natjecatelji i volonteri na "Mornar" dolaze u 8.30 sati, dok ostali učenici dolaze u 8 sati na školsko dvorište odakle će se, zajedno s razrednicima, pješice uputiti na "Mornar." Za sudjelovanje na ovom događaju učenici trebaju ponijeti potpisanu privolu roditelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter