lijepe vijesti

U Dječjem vrtiću Centar u Puli danas s radom krenule dvije nove jasličke skupine

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivana Sokolov posjetili su danas, 23. rujna 2024. godine Dječji vrtić Centar u Rižanskoj gdje su nakon višemjesečnih radova s današnjim danom s radom krenule dvije nove jasličke skupine.

Predstavnike Grada Pule dočekala je ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Đurđica Grbac koja je izrazila zadovoljstvo okončanjem radova.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

„Nakon višemjesečnih radova na objektu DV Centar koji su uključivali proširenje kuhinje, dogradnju prostora za dvije nove skupine i obnove nadstrešnica na terasama postojećeg objekta, sretni smo što su radovi uspješno okončani i što možemo reći da se život vrtića vraća u normalu. Sada PO Centar ima osam skupina, dakle dosadašnjih šest te dvije nove skupine. Veliko nam je zadovoljstvo što smo proširenjem vrtića dobili prostor za dvije nove jasličke skupine i tako dobili mogućnost zadovoljavanja potreba djece, ali i roditelja, koji su željno dočekali otvaranje kako bi mogli mirno ostaviti svoje dijete u vrtiću i otići na posao“, rekla je ravnateljica Grbac.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

„Nastavljamo s kontinuiranim ulaganjima u predškolske i školske ustanove i to će i dalje biti naš prioritet. Iznimno mi je drago što su danas s radom započele još dvije jasličke skupine u adekvatnim uvjetima. Osim toga, vrtić je dobio i novu suvremenu kuhinju za pripremu dječjih obroka. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ovom značajnom projektu, a mališanima i njihovim tetama koji će boraviti u ovim prostorijama želim puno lijepih trenutaka, smijeha i radosti“, poručio je gradonačelnik Zoričić. 

Naime, dogradnjom Dječjeg vrtića Centar stvoren je prostor za dvije nove jasličke skupine od 24 djece, kako je i najavljivano. Osim toga, dogradila se i osuvremenila vrtićka kuhinja koja je sada opremljena profesionalnom opremom čime se uvelike povećao kapacitet kuhanih obroka, a i obnovljene su nadstrešnice na terasama.

(Foto: Grad Pula)(Foto: Grad Pula)

Podsjetimo, ukupna vrijednost radova iznosila je 844 tisuće eura bez PDV-a. Dio sredstava za rekonstrukciju i dogradnju vrtića osigurao se iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. - 2026. u iznosu od 325 tisuća eura što je 40 posto ukupne investicije. Grad Pula osigurao je bespovratna sredstva u sklopu programa „Dogradnja područnog dječjeg vrtića Centar u Puli“ u sklopu Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter