Održan radni sastanak

Slijede veliki radovi: Razgovaralo se o rekonstrukciji sjevernog ulaza u Pulu

| Autor: Glas Istre
(Foto: Grad Pula)

(Foto: Grad Pula)


Danas, 23. rujna u Komunalnoj palači održan je radni sastanak svih dionika uključenih u rekonstrukciju sjevernog cestovnog ulaza u Pulu. Na sastanku su uz gradonačelnika Filipa Zoričića prisustvovali predstavnici Plinare, Vodovoda Pula, Hrvatskih cesta, HEP-a, Županijske uprave za ceste te predstavnici izvođača GP Krk.

Gradonačelnik Filip Zoričić naglasio je kako je jako važna koordinacija svih dionika, praćenje dinamike, što bolja regulacija privremenih prometnih pravaca i pogotovo pravovremena komunikacija prema građanima odnosno svim sudionicima u prometu.

(Foto: Grad Pula)Kikiriki rotor (Foto: Grad Pula)

„Ovo je veliki zahvat stoga je prioritet kvaliteta regulacije prometa koja neće ometati građane Pule u svojim dnevnim aktivnostima“, napomenuo je gradonačelnik Filip Zoričić te dodao da će rekonstrukcija sjevernog ulaza u Pulu i ostalih prometnica značajno doprinijeti povećanju kvaliteti života, ali pogotovo sigurnosti svih sudionika prometu.

Planirani početak radova na rekonstrukciji Vodnjanske ceste koji će trajati dvije godine, predviđen je sredinom listopada, po potpisivanja ugovora s izvođačem.
Početkom listopada počinje rekonstrukcija Fažanske ceste u dužini 500m od skretanja za Hidrobazu u smjeru Pule.

(Foto: Grad Pula)Vodnjanska cesta (Foto: Grad Pula)

Na istoj dionici Vodovod Pula u sklopu projekta Pula sjever planira radove na vodovodnoj mreži i sanitarnoj odvodnji te priključit će se HEP i Plinara kako bi sa svojom infrastrukturom uz izgradnju nogostupa i javne rasvjete upotpunili uređenje dionice sa značajno poboljšanim sigurnosnim elementima.

U planu je nastavak radova na preostalih 500 metara dionice u smjeru Pule do raskrižja sa Štinjanskom cestom, a radovi bi trebali biti gotovi u travnju 2025. godine odnosno prije početka turističke sezone.

(Foto: Grad Pula)Most i rotor (Foto: Grad Pula)

U postupku je priprema zajedničke javne nabave radova na rekonstrukciji Paduljskog puta s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma naručitelja Grada Pule i Vodovoda Pula kako bi se riješio problem dugogodišnje neadekvatne infrastrukture u jednoj od najstarijih ulica na Velom Vrhu, a za koju je prije nešto više od dvije godine rekonstruirana dionica prema Štinjanu. U navedene radove planiraju se uključiti HEP i Plinara, na način uz izgradnju plinovoda stvorila preduvjete za omogućavanje uvođenje plina i mještanima dijela Velog Vrha.

Radovi u navedenoj zoni, a tu je uključeno i izvođenje radova na izgradnji sanitarne odvodnje i vodovodne mreže u Štinjanu kroz projekt Pula sjever predstavljaju velik izazov s prometnog aspekta za vrijeme trajanja radova te su kroz današnji sastanak još jednom razmotrene mogućnosti što bolje organizacije pojedinih gradilišta.
Podsjetimo, osim navedenih investicija, kreće najavljen početak radova na Valturskoj ulici a uskoro i rekonstrukcija Ceste Prekomorskih brigada na dionici od Medulinske do Premanturske ceste za koju je u pripremi postupak javne nabave.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter