Dani policije

Nastavak bogatog programa: Atraktivno natjecanje policijskih motorista, darivanje krvi...

| Autor: Doria Mohorović
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


U sklopu obilježavanja Dana policije u Policijskoj upravi istarskoj, proteklog tjedna započeo je bogat program događanja koji se nastavlja i u ovom tjednu. Središnje aktivnosti otvorene su utrkom, 4. Memorijalom Ivana Todorića, a nastavljene su prošlotjednim natjecanjem ‘’Štit Domovine Pula 2024’’.

Jučer su se tako djelatnici Policijske uprave okušali i u odbojci na pijesku i streljaštvu, dok će se danas položiti vijenci, održati sveta misa i svečana akademija Policijske uprave, kao i tradicionalni prijem predstavnika policije kod istarskog župana Borisa Miletića.

Darivanje krvi

U srijedu će djelatnici Policijske uprave darivati krv. Građani će u četvrtak moći pogledati natjecanje policijskih motorista Memorijal Šime Buzov na parkiralištu Karolina i upoznati se s radom prometne policije, dok će pomorska policija istog dana na Riječkom gatu izložiti svoja plovila te predstaviti novo plovilo u svojoj floti ‘’Ivan Kamber’’. Obilježavanje Dana policije završit će u petak, kada će se policijski službenici prisjetiti svojih poginulih kolega polaganjem cvijeća na njihove grobove.

(Snimio Duško Marušić Čiči)(Snimio Duško Marušić Čiči)

Natjecanje »Štit Domovine Pula 2024.«, održano u u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, okupilo je brojne policijske i vojne predstavnike iz Hrvatske i inozemstva. Prvi put je održano na području Istarske županije, a natjecanje se odvijalo u Puli i Medulinu. Finalni izazov, koji je startao s rta Kamenjak i obuhvaćao je utrku u duljini od 36 kilometara, zahtijevao je izvanrednu fizičku i mentalnu spremnost natjecatelja. Trčeći ili hodajući uz pomoć kompasa i topografskih karata te noseći opremu tešku 10 kilograma, sudionici su uspješno savladavali brojne vojne i policijske zadatke.

Najspremniji policajci

Najspremnijim policajcem natjecanja proglašen je Petar Volarević iz PU dubrovačko-neretvanske, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Luka Špehar i Sandro Šlogar iz PU krapinsko-zagorske. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Magdalena Oršić iz PU bjelovarsko-bilogorske, dok su drugo i treće mjesto zauzele Sara Grubić iz Ministarstva obrane te Martina Radman iz PU sisačko-moslavačke. Među stranim policijskim snagama najspremniji je bio Slovenac Jure Majdić, a slijedili su ga Austrijanac David Pomer i Slovenac Boštjan Koštomaj. U kategoriji veterana Specijalne policije pobjedu je odnio Marin Mikulec, a za njim su slijedili Gabrijel Flegar i Franjo Ileković.

Unatoč bogatom programu, vremenske prilike nisu bile naklonjene svim aktivnostima - zbog kiše je otkazan planirani koncert grupe Vatra, no sudionici su uživali u borbi gladijatora te atraktivnim vježbama elitnih specijalaca iz PU osječko-baranjske, kao i u nastupima klape Sveti Mihovil i tenora Mate Grgata.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter